Exclusiv: Suspendarea lui Piturca, legala

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 14:05
3256 citiri
Exclusiv: Suspendarea lui Piturca, legala

Mircea Radulescu, presedintele Scolii de Antrenori din Romania, vorbeste despre conflictul de la Craiova, spunand ca i s-a dat mai multa amploare decat era cazul.

Radulescu vorbeste, intr-un interviu acordat site-ului Ziare.com, si despre suspendarea antrenorului, fiind de parere ca aceasta sanctiune este legala, fiind stipulata in contractul lui Victor Piturca, inregistrat la FRF.

Iata, mai jos, interviul acordat de Mircea Radulescu pentru Ziare.com:

- Cine va castiga in conflictul de la Craiova, domnule profesor?

- La cum stau lucrurile acum, nimeni. Oricum, scandalul de acolo nu este atat de grav pe cat a fost prezentat si amplificat in presa. Important este ca jucatorii sa nu fie scindati in tabere.

- Dar faptul ca lui Piturca i s-a interzis accesul in cantonament nu se poate rasfrange asupra pregatirii jucatorilor?

- In aceasta perioada, vorbim de antrenamente mai usoare, pe care le poate conduce si altcineva. Situatia se va agrava, din punct de vedere sportiv, doar daca jucatorii refuza sa se antreneze si se prelungeste perioada de repaus. Atunci se poate vorbi de intarzieri in pregatiri si lucrurile nu ar mai fi in regula.

- Dar tratamentul aplicat de Mititelu lui Piturca este normal?

- Legislatia in vigoare prevede posibiliatea ca angajatorul sa ia masura suspendarii unui angajat. Nu e normala, dar este legala. Contractul lui Piti inregistrat la federatie prevede si asa ceva. Cazul lui Piturca nu este unul singular, insa, sa stiti. Si Copos l-a suspendat pe Peseiro, Porumboiu a facut la fel cu Lopez Caro, iar Mititelu nu e la prima masura de acest fel. L-a mai suspendat si pe olandezul Wotte. Insa astfel de masuri ii fac pe antrenori sa plece de bunavoie. Daca nu mai esti dorit undeva, pleci. A, daca angajatul isi pune in contract clauze care sa-l avantajeze in astfel de situatii, e alta problema. Se ajunge in justitie, castiga, pierde, deja nu mai vorbim despre aspecte pur sportive.

- Cum vedeti rezolvarea acestui conflict?

- Nu stiu, dar pare ca toata lumea e de partea lui Piturca. Poate lui Mititelu i-ar fi mai bine daca ar renunta de bunavoie la acest club. Pacat de suporteri, pentru ca-i mare lucru sa aduci atatia oameni la un meci pe vremurile astea. Sunt echipe care nu au intr-un campionat intreg atatia spectatori cati are Craiova la un meci.

Adrian Mititelu l-a suspendat pe Victor Piturca, miercuri dimineata, din functia de antrenor principal al Universitatii Craiova.

Alaturi de Piturca au fost suspendati si colaboratorii acestuia: Eugen Neagoe, Gabriel Boldici, Silvian Cristescu, Martin Tudor, Marius Dima si Florin Marin.

Mititelu l-a suspendat pe Piturca

Piturca n-a fost lasat sa intre in cantonamentul Universitatii Craiova

Victor Piturca (54 de ani) a venit la Universitatea Craiova in luna august a anului trecut.

Dupa 18 etape jucate in actualul sezon al Ligii 1, gruparea din Banie ocupa locul 10 in clasament, cu 20 de puncte, doar doua mai multe ca penultima clasata, Unirea Urziceni.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#Mircea Radulescu, #Victor Piturca suspendat Craiova , #Universitatea Craiova