Ambasadorul Romaniei in Arabia Saudita ofera cele mai noi vesti despre situatia lui Victor Piturca

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 12:36
18426 citiri
Ambasadorul Romaniei in Arabia Saudita ofera cele mai noi vesti despre situatia lui Victor Piturca
Foto: Twitter/Itinews

Ambasadorul Romaniei in Arabia Saudita, Mihail Coman, a clarificat situatia lui Victor Piturca, dupa ce antrenorul are probleme in incercarea de a parasi Regatul de aproape o saptamana, pe fondul neintelegerilor cu clubul Al-Ittihad.

Contactat de Ziare.com, Mihail Coman a afirmat ca a discutat in cursul zilei de miercuri cu Victor Piturca, iar acesta este aproape de a ajunge la un acord cu Al-Ittihad. Astfel, Piturca ar putea primi vizita de iesire din tara.

"Acum 10-20 de minute am discutat cu domnul Piturca si mi-a spus ca lucrurile sunt pe calea cea buna si s-ar parea ca acele probleme se rezolva astazi", a declarat Mihail Coman pentru Ziare.com.

Apoi, Mihail Coman a explicat in ce a constat interventia Ambasadei Romaniei de la Riadh in acest caz.

"Domnul Piturca a solicitat asistenta consulara, iar noi i-am pus la dispozitie un translator si un avocat. Domnul Piturca venise insa cu un translator din Romania si isi angajase un avocat din Jeddah, astfel ca nu a mai apelat la cei pusi la dispozitie de noi. Nu este insa adevarat ca am acordat un termen de 24 de ore celor de la Al-Ittihad, noi nu folosim ultimatimuri, nu avem asemenea practici", a completat Coman.

De asemenea, Mihail Coman a tinut sa precizeze ca reactiile aparute pe site-urile unor televiziuni din Romania, conform carora Piturca ar fi fost "sechestrat" sunt total neadevarate. In realitate, singura problema a lui Piturca a fost ca nu a putut parasi Regatul.

"Victor Piturca nu a fost sechestrat, nu a fost tinut captiv sau cum s-a mai scris in Romania. Ar fi mai bine daca s-ar evita folosirea acestor termeni care nu fac bine nimanui. In realitate, conform legislatiei din Arabia Saudita, domnul Piturca avea nevoie si de acceptul clubului Al-Ittihad pentru a primi viza de iesire", a mentionat Coman.

Citeste mai multe despre probleme lui Victor Piturca

Motivele disputei dintre cele doua parti

Fostul selectioner a revenit in urma cu zece zile in Arabia Saudita si a avut o intalnire cu conducerea clubului. I s-a propus rezilierea contractului, dar Piturca a solicitat sa-i fie platit contractul pana la final.

Seicii nu au fost de acord si, in timp ce anuntau oficial ca Piturca va ramane, au inceput sa-l sicaneze pentru a-l determina sa plece.

In primul rand, Piturca s-a trezit din senin ca are un nou antrenor secund fara sa fie consultat de conducerea clubului.

Apoi, conducerea clubului a anulat cantonamentul stabilit de Piturca in aceasta vara, fapt ce a starnit furia lui Piturca.

Victor Piturca a preluat-o pe Al-Ittihad in decembrie 2015, dar a ratat castigarea campionatului.

Fostul selectioner a mai pregatit-o pe Al-Ittihad intre octombrie 2014 si iunie 2015 si s-a intors la echipa intrucat arabii ii datorau bani.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#Victor Piturca Al Ittihad, #Victor Piturca scandal Ittihad , #Al Ittihad