Ioan Rus si Victor Paul Dobre au demisionat din Guvernul Ponta - vezi reactii

Luni, 06 August 2012, ora 12:00
6021 citiri
Ioan Rus si Victor Paul Dobre au demisionat din Guvernul Ponta - vezi reactii

Ioan Rus si Victor Paul Dobre, ministrul de Interne, respectiv cel delegat pentru Administratie din Cabinetul Ponta, si-au dat, luni, demisia de onoare, iar decizia celor noi nu a ramas fara ecou pe scena politica.

In timp ce Puterea precizeaza ca nu a facut niciun fel de presiuni, asa cum a acuzat Ioan Rus, Opozitia sustine ca Rus a demisionat pentru ca nu a gasit o formula legala prin care sa scada numarul de alegatori pe listele electorale.

Presedintele interimar Crin Antonescu a reactionat la demisiile lui Ioan Rus si a lui Victor Paul Dobre, afirmand ca, desi existau motive ca Ioan Rus sa-si dea demisia, nu a discutat nimic cu acesta, legat de parasirea functiei si nici nu a exercitat presiuni politice.

Ministrul de Interne Ioan Rus si-a dat demisia - acuza presiuni facute de Basescu si Antonescu

"Am discutat, la solicitarea domniei sale, despre aderarea Romaniei la Schengen. Nu am discutat si nu am facut nici o declaratie publica la adresa domniei sale. Nu am nici o explicatie pentru decizia domniei sale. Cred ca existau motive pentru care dl Rus sa demisioneze, motive ce tin organizarea referendumului", a declarat Crin Antonescu, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Pe de alta parte, fostul ministru de Interne Traian Igas crede ca Ioan Rus trebuia sa isi da demisia cu mult timp inainte, dupa ce acesta a renuntat la functia de ministru, luni dimineata.

"Pentru unii pare o surpriza, pentru altii nu pare deloc o surpriza. Cred ca intelept era sa isi dea demisia cu mai mult timp in urma, pentru ca de la MAI a pornit tot acest scandal in ceea ce priveste validarea referendumului", a spus Igas, la Digi 24.

De asemenea, secretarul general al PDL Gheorghe Flutur a declarat ca Ioan Rus a acuzat presiuni, "care se fac inclusiv din partea presedintelui interimar Crin Antonescu", acuzand si ca "este o problema serioasa a Guvernului".

Fostul premierul Mihai Razvan Ungureanu ii cere lui Ioan Rus sa explice la ce se refera atunci cand a vorbit despre "presiunile politice", care l-au determinat sa isi depuna mandatul.

Rus si Dobre, dubla demisie din Cabinetul Ponta - Cristian David, favorit la MAI

"A facut referiri la presiunile facute din partea politicienilor si ii cer, in mod public, sa se pronunte in legatura aceste presiuni. Sunt convins ca presiunile citate de dumnealui l-au convins sa isi dea demisia. Daca aceasta demisie este de onoare, cum cred ca este, cunoscandu-l pe domnul Rus, astept sa ne explice public la ce se referea", a comentat Ungureanu, intr-o interventie telefonica la B1 Tv.

Vicepresedintele PDL Sulfina Barbu a declarat, la Digi 24, ca Rus a fost pus sa demisioneze pentru ca nu a gasit o formula legala prin care sa scada numarul de alegatori pe listele electorale. "Nu a avut o formula legala prin care acest lucru sa fie indeplinit", a spus Sulfina Barbu.

Presedintele PDL Vasile Blaga a mentionat ca stia de duminica de demisia lui Victor Paul Dobre. "Cred ca bine a facut ca si-a dat demisia de onoare", a comentat Blaga si demisia lui Ioan Rus.

De asemenea, pedelistul Cezar Preda a declarat, luni, pentru Mediafax, ca este bine ca Ioan Rus si Victor Paul Dobre au inteles, in ceasul al doisprezecelea, pericolul in care se afla institutiile si au demisionat pentru a nu se dezonora si a nu dezonora MAI, la presiunile lui Victor Ponta si Crin Antonescu.

Vicepresedintele PDL Sever Voinescu a mentionat, pentru Mediafax, ca daca Victor Ponta "nu demisioneaza el insusi", atunci demisiile lui Ioan Rus si Victor Paul Dobre reprezinta doar "un tap ispasitor, un cap politic aruncat opiniei publice, iar operatiunea de subminare a statului va continua".

Totodata, primarul Aradului, Gheorghe Falca, considera ca, prin demisia sa de la MAI, Ioan Rus devine principalul concurent a lui Victor Ponta la sefia PSD.

"In acest moment, Ioan Rus devine concurentul lui Victor Ponta pentru postul de presedinte al PSD, pentru ca este clar ca in interiorul PSD sunt discutii cu referire la activitatea politica a lui Ponta si la plagiatul sau.

De aceea, de astazi, Victor Ponta are un concurent in interiorul partidului, pe domnul Rus, care a analizat toate greselile domnului Ponta", a declarat Falca, citat de Mediafax.

Si fostul consilier Sebastian Lazaroiu comenteaza demisiile si face pronosticuri despere viitori sefi ai MAI.

"Stati sa ii vedeti pe Sova si Dragnea la Interne si la Administratie. Pe langa mini-recensamant vom avea si rechizitionarea bunurilor. Daca tot vin reprezentantii pucistilor la poarta sa intrebe de CNP, vor rechizitiona capre, gaini din batatura, pendule pentru a acoperi diferenta de curs BNR", a scis Lazaroiu pe Facebook.

Liberalul Cristian David este favorit pentru preluarea porofoliului la MAI, relateaza Digi 24. De asemenea, luni dimineata se afla, la Palatul Victoria, Ioan Chelaru si Liviu Dragnea.

Premierul Victor Ponta urmeaza sa anunte, la ora 12:00, ministrul care va prelua portofoliul de la MAI.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Rus Dobre demisie reactii, #Antonescu reactie demisie Rus, #PDL reactii demisie MAI , #demisie