Dubla demisie in Guvernul Ponta: Si Victor Paul Dobre si-a depus mandatul

Luni, 06 August 2012, ora 10:18
6690 citiri
Dubla demisie in Guvernul Ponta: Si Victor Paul Dobre si-a depus mandatul
Foto: Arhiva

Ministrul Administratiei din Cabinetul Ponta, Victor Paul Dobre, si-a dat, luni demisia. Tot luni si-a anuntat demisia si ministrul de Interne, Ioan Rus.

Cei doi ministri si-au depus mandatul in urma scandalului legat de referendumul pentru demisia lui Traian Basescu.

Ioan Rus a anuntat ca si-a inaintat demisia de onoare de la MAI, argumentand ca este "un politician onest, corect", iar in ultimele zile asupra lui au fost facute "presiuni" incepand de la Traian Basescu si continuand cu Crin Antonescu, lucru considerat "inacceptabil"

Ioan Rus si-a dat demisia din functia de ministru de Interne

De asemenea, Ion Rus a anuntat ca si Victor Paul Dobre si-a prezentat demisia de onoare.

Dobre a confirmat, pentru Mediafax, ca si-a inaintat demisia din functie, el precizand ca a facut acest lucru "din motive personale" si ca va comenta mai mult "altadata".

Liberalul Cristian David este favorit pentru preluarea portofoliului la MAI, relateaza Digi 24. De asemenea, luni dimineata se afla, la Palatul Victoria, Ioan Chelaru si Liviu Dragnea.

Cezar Preda: PDL cere demisia ministrului de Interne

PDL-ul a cerut, inca din weekend, ca Ioan Rus sa plece de la sefia MAI.

Prim-vicepresedintele democrat-liberal Cezar Preda a cerut, duminica, demisia ministrului de Interne, Ioan Rus, pentru atitudinea publica pe care acesta a avut-o in legatura cu "mini-recensamantul" in mediul rural.

"Cerem ca ministrul de Interne, Ioan Rus, sa demisioneze imediat. A fost in afara oricarui profil de ministru de Interne al Uniunii Europene. A spus public, in fata a 22 de milioane de romani, ca mini-recensamantul in mediul rural se rezuma la primari si la doi-trei oameni vajnici care o intreaba pe tata Maria daca Vasile e acasa. Iar daca tata Maria spune ca nu e acasa si e plecat in strainatate, acest cetatean european isi pierde dreptul de vot.

Aceasta este atitudine de ministru de Interne? Noi spunem ca nu si domnul ministru Rus trebuie sa plece", a declarat prim-vicepresedintele PDL, intr-o conferinta de presa.

Remanierea lui Rus, negata de Antonescu

Crin Antonescu a declarat, sambata seara, ca nu a discutat cu premierul Victor Ponta despre o posibila remaniere a ministrului de Interne Ioan Rus, precizand ca aceasta este o problema care tine strict de guvern.

"O eventuala remaniere este strict o problema interna a guvernului. Am vorbit ani de zile despre faptul ca domnul fost presedinte ( Traian Basescu n.r.) isi aroga un rol excesiv, supra constitutional in povestea asta si n-am sa fac ce i-am reprosat dansului.

Nu e treaba mea, ci a premierului, eventual a guvernului in intregul sau daca doresc sau nu sa faca o remaniere. Nu am discutat (cu Victor Ponta n.r.) asta", a fost raspunsul presedintelui interimar la intrebarea daca a discutat cu premierul despre o posibila remaniere a lui Ioan Rus.

Mini-recensamantul de la Guvern

In sedinta de Guvern de vineri, prim-ministrul le-a transmis autoritatilor locale ca trebuie sa faca in mai putin de o luna ce nu au facut predecesorii sai in opt ani: listele electorale actualizate, pentru care funcitonarii trebuie sa revina din concediu.

"Esenta este urmatoarea: facem in 20 de zile un mini-recensamant, dar doar daca mai exista omul sau nu mai exista. Cand au mers cu recensamantul, cei de la statistica au intrebat o gramada de lucruri: cate camere, cati catei, cati purcei sunt, cat castiga. Noi trebuie sa intrebam un singur lucru si anume daca mai exista sau nu mai exista acea persoana", le-a spus Ponta autoritatilor locale.

Premierul a precizat ca trebuie "sa verficam, de fapt, multitudinea de scripte si date pe care tot felul de autoritati le au si nu le pun in comun", a declarat Ponta.

Presedintele suspendat Traian Basescu a catalogat intentia de a efectua un mini-recensamant pentru actualizarea listelor electorale drept "ridicola".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Victor Paul Dobre demisie, #Paul Dobre demisie referendum, #Dobre demisie presiuni politice , #ministrul Administratiei