Ciorbea: Basescu ar trebui destituit din functie, nu numai suspendat

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 08:42 3403 citiri

Fostul premier Victor Ciorbea este de parere ca Traian Basescu ar trebui sa fie destituit din functia de presedinte, nu numai suspendat, iar motivul ar fi incalcarile Constitutiei.

"Eu l-as fi suspendat in fiecare zi. Chiar mai mult. La cate incalcari de Constitutie face, asta ar merita, si nu numai suspendat, ci destituit din functia de presedinte", a declarat senatorul PNL Victor Ciorbea, joi, la Antena 3.

El si-a argumentat declaratia spunand ca Basescu are anumite conceptii si ca nu poate schimba nimeni acest lucru.

"In conceptia lui, care cred ca e evidenta pentru oricine, starea normala a parchetelor si a justitiei in Romania este sa raspunda la comenzi. Nu raspund la comenzi, ii schimba. Asa si-a facut legislatia si asa a functionat.

Acum evident, in conditiile in care un procuror general actioneaza un pic altfel fata de cum vrea el, deja justitia nu mai este independenta, cineva intervine prin gard si vrea sa incurce itele. E conceptia lui si nu i-o poate schimba nimeni, decat odata cu plecarea lui definitiva de la Cotroceni", a adaugat Ciorbea.

Voiculescu il acuza pe Basescu ca a influentat Justitia in cazul Papici si cere o noua suspendare

Comentariile acestuia vin dupa ce Dan Voiculescu a spus, joi, ca Traian Basescu poate fi suspendat din nou, deoarece a incalcat Constitutia cand a vorbit cu procurorul Tiberiu Nitu pe tema schimbarii lui Lucian Papici de la DNA.

Lucian Papici, seful Sectiei I din DNA, a fost demis, miercuri, de Nitu. Acesta este cel care a finalizat urmarirea penala in dosarul referendumului in care este cercetat vicepremierul Liviu Dragnea.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News