Avocatul Poporului ancheteaza concedierea asistentei medicale de la Spitalul Universitar

Vineri, 12 Octombrie 2018, ora 15:20
3595 citiri
Avocatul Poporului ancheteaza concedierea asistentei medicale de la Spitalul Universitar
Foto: captura video

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la concedierea asistentei medicale Mariana Luceanu de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) care a facut greva foamei in luna august si anunta o noua ancheta la unitatea medicala.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu si efectueaza o noua ancheta la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti in legatura cu concedierea asistentei medicale care a facut greva foamei acum cateva luni, in legatura cu conditiile din unitatea spitaliceasca", se arata, vineri, intr-un comunicat de presa al Avocatului Poporului.

Reprezentantii institutiei reamintesc ca s-a mai facut o ancheta, in 23 august 2018, dupa discutii avute la acea vreme cu asistentii medicali aflati in greva foamei.

"La finalul anchetei, in sala de sedinte a fost chemat si domnul Simion Daniel Petrica, insa reprezentantii spitalului nu au dorit sa ia parte la aceasta intrevedere. Domnul Simion Daniel a sustinut ca atat dumnealui, cat si doamna Luceanu Mariana au renuntat la greva foamei, cel putin pana la finalizarea raportului de control al Corpului de Control al Ministrului Sanatatii.

De asemenea, a sustinut in continuare ca la nivelul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti sunt o serie de nereguli, fara insa a prezenta vreo dovada ca a sesizat in scris conducerea spitalului sau alte organe abilitate cu privire la existenta acestora", se mai arata in comunicatul de presa.

Avocatul Poporului anunta ca a sesizat Corpul de control al Ministrului Sanatatii, de catre Domeniul Drepturile omului, egalitate de sanse intre barbati si femei, culte religioase si minoritati nationale din cadrul Avocatului Poporului, cu solicitarea de a informa cu privire la rezultatul controlului efectuat.

"Pana in prezent nu s-au primit informatii din partea Corpului de Control al Ministrului Sanatatii", au mai spus reprezentantii Avocatului Poporului.

Asistenta de la Spitalul Universitar din Bucuresti care a facut greva foamei a declarat, vineri, ca a fost concediata pentru "absente nemotivate", dar sustine ca adevaratul motiv este ca a adus in atentia publicului problemele din unitatea medicala.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a explicat ca decizia a fost luata de catre Comisia de disciplina a unitatii, in concluziile careia nu se poate interveni, insa afirma ca, in urma controalelor, s-a stabilit ca o parte dintre aspectele sesizate de asistenta medicala Mariana Luceanu sunt adevarate. In plus, Pintea a spus ca s-a verificat modul de cheltuire a banilor la Spitalul Universitar, existand suspiciunea unor "probleme de natura penala".

La randul lor, reprezentantii SUUB au transmis ca Mariana Luceanu a lipsit in mod repetat de la serviciu, in perioada 6 - 20 august, incalcand prevederile contractului individual de munca si Regulamentul Intern. Potrivit conducerii spitalului, asistenta nu ar fi la prima abatere disciplinara, mai fiind sanctionata de doua ori pana acum.

Citeste mai multe despre greva celor doi si neregulile de la Spitalul Universitar:

REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
#Avocatul Poporului ancheta Spital Universitar, #asistenta concediata greva foamei Universitar Ciorbea , #avocatul poporului