Victor Alistar neaga speculatiile cu privire la incompatibilitate si acuza ANI de abuz

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 16:31
4023 citiri
Victor Alistar neaga speculatiile cu privire la incompatibilitate si acuza ANI de abuz
Foto: cotidianul.ro

Victor Alistar, desemnat ca ministru pentru Strategii Guvernamentale de Victor Ponta, dezminte "speculatiile de presa" potrivit carora s-ar afla in incompatibilitate si nu ar putea face parte din viitorul Executiv.

El a remis presei un comunicat in care prezinta deciziile date de instanta in cazul sau si cere Agentiei Nationale de Integritate sa tina cont de ele.

"Imi exprim pe aceasta cale increderea ca in Romania, stat de drept, hotararile judecatoresti executorii sunt si vor fi respectate de institutiile si autoritatile publice, reprezentand ultimul cuvant in ceea ce priveste adevarul juridic pe care acestea il consfintesc. Iar existenta acestora si aducerea lor la cunostinta publica va pune capat oricaror speculatii cu privire la eventuala mea incompatibilitate.

Este obligatia Agentiei Nationale de Integritate sa respecte o hotarare a justitiei care clarifica caracterul juridic si consecintele actelor emise de aceasta, si sa se supuna deciziilor instantelor, precum si sa se abtina de la o conduita abuziva prin nerespectarea acestora", precizeaza Victor Alistar in comunicatul remis Ziare.com.

ANI, jucator politic?

Prezent miercuri dupa amiaza la sediul PSD, Victor Alistar le-a explicat jurnalistilor ca exista un proces pe rol, un recurs pe 18 mai la Inalta Curte, iar ANI trebuia sa astepte rezultatul inainte de a da comunicatul care il vizeaza.

"Pana acum, hotararile care sunt executorii sunt favorabile mie", a punctat Alistar.

Intrebat de jurnalisti daca acest scandal mediatic nu afecteaza imaginea guvernului Ponta, el a precizat ca finalul ar trebui sa demonstreze "cum institutiile statului inteleg sa respecte legile, procedurile statului roman, si rolul pe care il au, nu de jucatori politici".

Miercuri dimineata, la scurt timp dupa ce Victor Ponta a anuntat ca il propune ministru delegat pe Alistar, Agentia Nationala de Integritate a remis presei un comunicat in care afirma ca acesta nu poate fi numit intr-o functie publica pana la data de 7 august 2012, cand expira sanctiunea primita dupa ce a fost declarat definitiv incompatibil.

Victor Alistar, incompatibil cu functia de ministru, decide ANI

Intrebat de jurnalisti ce decizie va lua in acest context, premierul desemnat Victor Ponta a declarat ca va analiza opiniile juristilor USL pe aceasta tema si, daca Victor Alistar va fi considerat incompatibil, va face o alta propunere.

"Impreuna cu domnul Alistar si cu juristii nostri o sa studiem inca o data documentele. Din ceea ce dansul are rezulta ca nu este incompatibil. Daca va exista o problema controversata, evident ca pana luni voi lua o decizie in acest sens. Ca orice jurist, vreau sa ma uit pe toate documentele pentru ca deocamdata, faptul ca Sever Voinescu de la PDL l-a declarat incompatibil, pentru mine asta nu e un argument. O sa ma uit pe toate documentele. Daca exista elemente de neclaritate, voi face o alta nominalizare", a spus Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Victor Alistar incompatibilitate, #Alistar ministru guvern Ponta , #ministru delegat pentru strategii guvernamentale