Dupa ce a performat in comisia Iordache, Victor Alistar primeste de la Guvern un cadou de peste 350.000 de euro

Joi, 28 Decembrie 2017, ora 22:2717022 citiri
Dupa ce a performat in comisia Iordache, Victor Alistar primeste de la Guvern un cadou de peste 350.000 de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul vrea sa scuteasca un ONG condus de Victor Alistar de plata chiriei pentru sediul de pe Bulevadrul Magheru pentru urmatorii 15 ani.

In acest moment, Asociatia pentru Transparenta, al carei presedinte executiv este Victor Alistar, conform declaratiei sale de interese, plateste lunar 2006 euro pentru a folosi sediul de la etajul 3 al imobilului de pe Bulevardul Magheru 28-30, arata Hotnews. Banii ajung la RAAPPS.

Potrivit unui proiect de hotarare al Guvernului, insa, acest sediu ar urma sa fie trecut in folosinta gratuita a Asociatiei Romane pentru Transparenta pentru o perioada de 15 ani.

Presupunand ca s-ar fi pastrat in toti acesti ani nivelul actual al chiriei pentru acest spatiu, valoarea totala a "cadoului" facut de Guvern acestui ONG controlat de Victor Alistar se ridica la 361.080 euro.

Proiectul se afla pe site-ul Secretariatului General al Guvernului si a fost discutat in cursul intalnirii de joi a Executivului.

Victor Alistar este unul dintre cei doi reprezentanti ai societatii civile in Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM). De asemenea, acesta a fost unul dintre invitatii speciali ai lui Florin Iordache la dezbaterile privind modificarea Legilor Justitiei, desi CSM a precizat ca acesta vorbeste in nume propriu si nu reprezinta pe nimeni.