Viața de chiriaș în România. Ce-au aflat doi tineri după ce-au semnat contractul: ”Aaaa, știți ce voiam să vă mai zicem?”

Sambata, 27 Ianuarie 2024, ora 09:16
97777 citiri
Viața de chiriaș în România. Ce-au aflat doi tineri după ce-au semnat contractul: ”Aaaa, știți ce voiam să vă mai zicem?”
Imaginea unui bloc Foto: Arhiva Ziare.com

O situație neplăcută a fost relatată pe rețelele sociale de doi tineri care au închiriat un apartament în zona Mărăști din Cluj-Napoca.

Astfel, conform stiridecluj.ro, proprietarii apartamentului în care urmau să se mute i-au anunțat după semnarea contractului că fostul chiriaș ar avea tendința maniacală de a reveni la locuință.

„Vreau și eu să vă povestesc cum am pățit cu chiria în care tocmai ne-am mutat fiindca sunt curioasă ce parere au oamenii care nu fac parte din cercul nostru de prieteni.

De la 1 ianuarie eu și prietenul meu ne-am mutat într-un apartament cu 3 camere din unul de 2 camere. Lucrăm de acasă și aveam nevoie să avem fiecare biroul lui, plus că vrem sa adoptam o pisicuta si vechiul apartament nu era pet friendly.

Am venit și am văzut apartamentul cu agentul imobiliar. Ne-a plăcut, ne-am intalnit cu proprietarii și am stabilit o dată până când le vom spune dacă vrem într-adevăr să ne mutam sau nu.

Ei ne-am hotarat, și după ce am semnat contractul și am plătit chiria și garanția proprietarii ne-au spus ca: ‘aaaa, știți ce voiam sa va mai zicem? este un om pe care a trebuit să-l dam afara cu jandarmeria și vecinii au zis că l-au mai văzut pe strada, nu credem că va mai veni dar am zis sa va zicem ca sa stiti’. Șoc și groază din partea noastra, însă plătisem și semnasem deja, plus că oamenii au reușit sa ne convingă că individul e inofensiv (plus că ne doream foarte mult sa ne mutam în apartament).

Trece o săptămână de când dormim în noul apartament și luni dimineata la 10:48 prietenul meu merge la usa spunand ca parcă a sunat cineva la sonerie. Între timp a și bătut la ușa.

Aud ca prietenul întreabă cine e? Răspunsul a fost: ‘Deschideți ușa!’. Ajunsă și eu la ușă evident am zis nu. Și a zis ca îi cauta pe proprietari. I-am răspuns că nu sunt aici și iar ne-a poruncit să deschidem ușa. Am zis iar nu și a întrebat de ce. Am zis ca nu-l cunoaștem. Si răspunsul a fost: ‘Dar nu vreți sa ma cunoasteti?’. Din nou am zis nu și omul a zis bine și a plecat.

Am ramas amandoi muți de frică, nu am putut reactiona si doar am rămas în fata ușii tremurând.

Este interfon la scară, dar omul a intrat cumva, noroc ca yalele ușii de la apartament au fost schimbate.

Am anunțat proprietarii că a venit și că ne e frică de nu mai putem. Ei prima data ne-au luat cu ignorați și sunați la poliție dacă mai vine. Seara ne-au sunat și am discutat puțin, i-am întrebat de ce l-au dat afara, si le-am mai zis de ‘nspe mii de ori ca ne e frica.

Oamenii după asta si-au dat seama că ne-am speriat în ultimul hal și au început să vină să schimbe interfonul și să schimbe cheia la toți vecinii să ceara semnături ca să puna camera de supraveghere la intrarea în apartament.

Noi între timp am început sa ne uităm la apartamente și sa incercam sa ne mutam (după o saptamana după ce ne-am mutat în noul apartament). Le-am spus treaba asta și nu s-au mirat.

Aparent omul are ceva boala, este instabil. Proprietarul tot spune ca individul nu și-a mai luat medicamentele și a luat-o pe ulei. DAR este INOFENSIV. Individul are o treaba ca el vrea sa stea pe gratis în apartamentul asta.

Nu se știe niciodată când un om instabil (dar inofensiv după părerea lor) snaps și ne omoara dracu’ în bloc când venim acasă din oraș sau cine știe ce se mai poate intampla.

Noi deja nu mai știm ce să credem, ne simțim batjocoriți. Mi se pare josnic ce au făcut, ca ne-au zis doar după semnarea contractului. Acum trebuie sa stăm cu frica pana găsim alt apartament. Când le-am zis ca am fost sa vedem apartament au zis ca: ‘Noi nu va putem ține dar v-am zis de la început’.

Întrebarea mea este dacă exageram? Ce-ați face în locul nostru?

Dacă ați ajuns pâna aici multumesc ca ne-ati citit povestea si sa nu patiti nicioadata ca noi.

Edit: P.S.: În cartierul MARASTI se intampla toata treaba asta. Omul a fost dat afara în iunie și a venit la usa în ianuarie. Ar fi fost timp destul pentru schimbat interfoane și pus camere de filmat. Ne-am mutat și apartamentul are un stalker (chiriașul anterior)”, a relatat unul dintre chiriași pe o rețea de socializare, conform sursei citate.

FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
Echipa de fotbal FCSB a întâlnit formaţia Farul Constanţa, sâmbătă, pe Arena Naţională, într-o partidă care a pus capăt luptei pentru titlu în Superliga. Cu 46 de puncte în...
A treia medalie pentru România la Campionatul European. Bilanțul după prima zi de finale
A treia medalie pentru România la Campionatul European. Bilanțul după prima zi de finale
Echipajul de 8 plus 1 masculin al României, format din Mihăiță Țigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Semciuc, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Ștefan, Berariu. Florin Lehaci,...
#viata, #chirie, #Romania, #contract , #stiri media