Zece sfaturi pentru atingerea greutatii ideale

Duminica, 08 Iulie 2012, ora 17:03
6608 citiri
Zece sfaturi pentru atingerea greutatii ideale
Foto: WebMD

Mentinerea siluetei sau pierderea in greutate este, pentru foarte multi, o misiune aproape imposibila.

Totusi, daca urmati cateva sfaturi simple si sunteti constienti de faptul ca este mai sanatos sa pierdeti greutate in timp, nu rapid, veti avea succes.

Iata zece sfaturi de urmat pentru a nu exagera cu mancarea, potrivit WebMD:

Beti mult apa sau alte bauturi fara calorii

Inainte de a manca, beti un pahar de apa. Multi oameni confunda senzatia de foame cu cea de sete si mananca prea mult, desi nu ar trebui decat sa se hidrateze. Daca nu va satisface apa simpla, incercati sa beti apa minerala cu diverse arome sau un ceai, de preferat fara zahar.

Gustarea de noapte

De cele mai multe ori, mancam prea mult dupa cina, cand ne asezam si ne relaxam dupa o zi grea de munca. Mancatul in fata televizorului este foarte daunator, mai ales ca nu ne mai dam seama cat de mult mancam.

Daca, totusi, vreti neaparat sa mai luati ceva inainte de culcare, incercati niste biscuiti cu sub 100 de calorii sau niste inghetata cu putine calorii.

Bucura-te de mancarea preferata

Nu trebuie sa renuntati cu totul la alimentele preferate, nici macar daca acestea sunt dulciuri. In schimb, este nevoie de cumpatare. Cumparati doar cateva bomboane, nu o punga intreaga, de exemplu.

Mancati mai multe mese mici

Daca mancati mai putine calorii decat ardeti, o sa slabiti. Insa, daca va este foame tot timpul, este greu sa faceti acest lucru. Potrivit studiilor, daca mancati 4 - 5 mese mai mici pe zi, in loc de 3 mari, va fi mai usor sa va controlati greutatea. De asemenea, este recomandat sa nu mai mancati nimic dupa cina.

Mancati proteine la fiecare masa

Proteinele au darul de a va face sa va simtiti satul mai repede, spre deosebire de carbohidrati sau grasimi. De asemenea, protejeaza masa musculara si incurajeaza arderea grasimilor. Astfel, ar trebui sa includeti, la fiecare masa, proteine cum ar fi peste sau fructe de mare, albusuri de ou, iaurt, branza, soia, nuci sau fasole.

Folositi condimente

Mancarea aromata va fi mai satisfacatoare decat cea fara gust, prin urmare veti manca mai putin.

Comandati portii mici la restaurant

Daca veti comanda portiile mici la restaurant, pentru a nu manca prea mult. Daca este posibil, cereti si o farfurie mai mica, astfel incat mancarea sa para mai multa, deoarece, cand creierul este satisfacut, si stomacul va fi.

Inlocuiti paine si pastele cu legume

Daca veti pune mai putine paste si paine, iar, in loc, veti adauga mai multe legume, veti pierde cateva kilograme bune.

Nu sariti peste mic-dejun

Daca nu mancati mic-dejunul, vi se va face mai foame mai tarziu si veti manca mult mai mult. Este de preferat ca, dimineata, sa mancati ceva bogat in fibre, lapte si fructe.

Dormiti de ajuns

Daca nu dormiti cat trebuie, corpul produce mai multi hormoni care stimuleaza foamea. Pentru a nu manca mai mult decat este necesar, trebuie sa fiti si odihnit.

Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Un bărbat a fost părăsit de soție pentru că era „prea gras”. După această lovitură, el și-a schimbat în totalitate stilul de viață. Stephen Ringo cântărea în momentul...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#sfaturi alimentatie sanatoasa, #sfaturi slabit, #sfaturi dieta , #dieta
Comentarii