Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Zece remedii naturiste pentru arsurile la stomac

Marti, 23 Iunie 2015, ora 13:15
128079 citiri
Zece remedii naturiste pentru arsurile la stomac
Foto: Ziare.com

Arsurile la stomac sunt din ce in ce mai des intalnite indiferent de varsta si sex, deoarece alimentatia lasa de dorit, iar alimentele si ingredientele pierd pe zi ce trece din naturalete si vitamine.

Arsurile la stomac se manifesta in acelasi mod la toata lumea, prin senzatii de durere in dreptul pieptului, iar cauzele acestora pot fi numeroase insa dupa consultarea unui medic specialist sau chiar inainte puteti incerca unul sau mai multe dintre urmatoarele remedii naturiste.

1. Bicarbonatul de sodiu

Este pe primul loc, fiind cea mai simpla si mai cunoscuta metoda de combatere a arsurilor stomacale. Tot ce trebuie sa faceti pentru a neutraliza aceasta aciditate crescuta este sa amestecati o lingurita mica sau o jumatate de lingurita cu un pahar de 100 ml cu apa si sa beti amestecul.

2. Miere de albine

Mierea de albine este foarte buna, deoarece diminueaza intensitatea durerii cauzate. Daca va stiti cu aceasta problema, este bine de consumat o singura lingurita inaintea meselor principale ale zilei.

3. Migdale

Si acestea sunt recomandate in cazul de fata, deoarece acidul gras din compozitie creaza un strat mai mult decat protector pe peretii interni ai stomacului si vor neutraliza aciditatea in exces. Dupa ce veti consuma cativa samburi, veti observa schimbari notabile.

Cum poti sa eviti arsurile la stomac

4. Ceai de musetel

Dupa fiecare masa principala, incercati sa consumati cate o cana cu ceai de musetel, deoarece este recunoscut pentru efectele sale calmante. Infuzia se face cu doar 30 gr de planta la fiecare litru de apa. Se recomanda de pana la 2-3 cani pe zi.

5. Cartoful

Cartoful si nu oricum, ci sub forma de suc va poate ajuta mai mult decat ati fi crezut. Tot ce va este necesar sunt 2-3 cartofi cruzi, cu tot cu coaja, de preferabil ar fi cei rosii, se spala si se introduc in blender sau storcator. De recomandat este consumul imediat dupa ce ati obtinut compozitia, pe stomacul gol.

6. Bananele

Pentru reducerea aciditatii stomacale este foarte bine sa introduceti in alimentatie, bananele, consumate zilnic pe cat posibil. Acestea reduc toate complicatiile gastrointestinale si evita neplacerile create de o aciditate crescuta.

7. Galbenelele

Galbenelele calmeaza deopotriva colicile si arsurile de stomac, cu precadere. Se face o simpla infuzie din doar o lingurita de amestec si o cana cu apa calduta. Se consuma, pentru efectele dorite, 2-3 cani pe zi, intre mese.

8. Florile de salcam

Datorita proprietatilor sale slab alcaline, salcamul are un efect de neutralizare a tot ce inseamna neplacere sau aciditate. De retinut este faptul ca se folosesc doar florile, nu si codita si se va face o infuzie cu o lingura de flori de salcam si apa calduta. Se consuma la fel, 2-3 cani pe zi.

Ai arsuri la stomac? Cum poti sa scapi de ele

9. Ceaiul de busuioc

Asemeni celui de mai sus, se consuma in mod regulat si nu se intrerupe tratamentul; se foloseste 30 gr de busuioc, cu apa calduta dar de data aceasta se va ingera la sfarsitul meselor principale.

10. Lamaie

Cu toate ca poate nu v-ati fi asteptat, dar si lamaia are un efect mai mult decat calmant in privinta acestei probleme. Acidul citric protejeaza stomacul in timpul unei mese, respectiv dupa.

YVE.ro

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#remedii arsuri stomac, #lamai arsuri stomac, #remedii naturale arsuri stomac, #arsuri stomac , #remedii naturale