Zambet perfect zi de zi. Avantajele tratamentului cu fatete dentare

Advertorial
Miercuri, 02 Iunie 2021, ora 18:46
6557 citiri
Zambet perfect zi de zi. Avantajele tratamentului cu fatete dentare
fatete dentare FOTO: shutterstock.com

Ce sunt fatete dentare?

Esti nemultumit de aspectul zambetului tau? Eviti sa razi larg pentru a-ti ascunde dintii? Sau ai visat mereu cum ar fi sa ai un zambet ca al starurilor de pe covorul rosu?

Cererea pentru proceduri de estetica dentara a crescut foarte mult in ultimul deceniu, deoarece din ce in ce mai multi pacienti vor sa aiba un zambet frumos si sanatos.

Stomatologia moderna reuseste, in prezent, sa ofere pacientilor optiuni de tratament care sa le satisfaca exigentele in ceea ce priveste estetica si functionalitatea zambetului.

Iar tratamentul cu fatete dentare reprezinta o solutie pe termen lung pentru cei care isi doresc un zambet impecabil. In plus, datorita tehnologiilor si progreselor din domeniul esteticii dentare, medicii proteticieni pot reabilita oral estetic si functional un zambet fara a compromite structura dintilor naturali. De aceea, acest tip de tratament protetic este considerat a fi unul mai putin invaziv fata de alte proceduri.

Exista o diversitate de optiuni in alegerea fatetelor dentare in functie de structura dintilor naturali, dar si de nevoile, dorintele si bugetului pacientului.

Ca atare, iti recomandam sa te informezi temeinic cu privire la tratamentele de estetica dentara disponibile si sa fii sigur ca intelegi care sunt avantajele si dezavantajele unei astfel de proceduri, mai ales ca aspectul dintilor are un impact major asupra aspectului general si al stimei de sine.

Pentru a te ajuta sa iei decizia potrivita, iti prezentam mai jos care sunt avantajele fatetelor dentare si alte informatii utile pentru a finaliza cu succes cautarile. In cazul in care mai ai nevoie de informatii aditionale, medicii proteticieni din clinica stomatologica Green Dental iti stau la dispozitie.

Fatetele dentare sunt elemente protetice extrem de subtiri, translucide sau in culoarea dintilor naturali, din ceramica sau portelan, care sunt montate pe partea vizibila (exterioara) a dintilor. Ele pot fi personalizate in ceea ce priveste culoarea, forma, dimensiunea - conform dorintelor pacientului si a modului in care se armonizeaza cu trasaturile fetei.

De exemplu, fatetele dentare E-max pot inlocui cu succes alte tipuri de lucrari protetice estetice si pot fi o solutie potrivita pentru persoanele cu diastema (strungareata), spatii interdentare mai largi sau dinti incorect pozitionati. In plus, reprezinta o alegere buna chiar si pentru pacientii care isi doresc un zambet mai alb cu pana la 5-6 nuante.

Cu o ingrijire orala adecvata si controale periodice la medicul dentist, fatetele E-max pot rezista (fara a se ciobi sau a se fisura) intre 15 si 20 de ani.

De asemenea, pentru ca sunt realizate din materiale ceramice presate extrem de rezistente, pot fi produse in straturi ultra-subtiri, permitand foarte putin sau deloc pregatirea (prepararea - slefuirea) suprafetei dintilor naturali. La doar 0,3 mm, o fateta dentara E-max este, practic, la fel de subtire ca o lentila de contact medie.

Deoarece exista diferite optiuni de reabilitare orala cu ajutorul fatetelor dentare, medicul protetician este acela care va decide, impreuna cu tine, si tinand cont de tabloul clinic, ceea ce ti se potriveste cel mai bine pentru a obtine rezultatele estetice la care te astepti.

Avantajele tratamentului cu fatete dentare

Spre deosebire de procedurile dentare mai invazive sau care trateaza o suprafata mai mare a dintelui, cum ar fi coroanele sau puntile dentare, fatetele nu necesita modelarea extinsa a gingiilor sau slefuirea in exces a dintilor pentru a putea fi montate. Din aceste considerente, fatetele sunt considerate a fi o optiune mai conservatoare si cu un risc relativ scazut, deoarece pot fi indepartate, modificate sau inlocuite si dupa un anumit numar de ani.

De asemenea, fiind un produs de estetica dentara customizat, acestea pot fi schimbate pentru a se potrivi fizionomiei tale de la o anumita varsta. De exemplu, atunci cand inaintam in varsta, trasaturile faciale se schimba si putem schimba si fatetele ca forma, dimensiune si nuanta, in functie de noile trasaturi.

Printre avantajele cele mai mari ale tratamentului de estetica dentara cu fatete dentare, amintim:

Proces mai putin invaziv si nedureros

Unul dintre principalele avantaje ale fatetelor dentare este acela ca sunt aproape non-invazive, iar disconfortul initial post-tratament este aproape inexistent, spre deosebire de cazul in care este montat un aparat dentar pe dinti. De altfel, dupa tratament, dintii tai vor arata impecabil.

Adio dinti patati sau in culori neplacute

Spre deosebire de alte proceduri temporare de corectare a nuantei dintilor, fatetele dentare au rezultate stabile, pe o perioada extinsa de ani si reprezinta o solutie de tratament care te scapa in cateva sedinte de petele si dintii decolorati.

Acordand o atentie adecvata ingrijirii dentare, chiar si dupa mai multi ani, zambetul tau va arata la fel de bine de cand ai fatetele dentare.

De asemenea, fatetele dentare pot ascunde, nuanta de gri sau decolorarile provocate de un tratament de canal sau de un tratament medicamentos indelungat cu tetraciclina, sau pot acoperi o obturatie veche a dintilor care s-a decolorat si a devenit mai vizibila intr-un mod neplacut.

Repara si uniformizeaza dintii ciobiti sau cu structura smaltului deteriorata

Orice deteriorare sau anomalie a smaltului poate fi rezolvata facil prin tratamentul cu fatete dentare. Dintii naturali vor fi, astfel, mai puternici si mai protejati de abraziune, ciobituri sau fisuri.

Customizate dupa zambetul si aspectul tau

Unul dintre beneficiile fatetelor dentare este acela ca personalizarea lucrarilor protetice este facuta astfel incat sa completeze perfect structura si trasaturile fetei.

Ca atare, este foarte important sa stim de la inceput faptul ca daca un set de fatete arata bine pentru o anumita persoana, nu inseamna ca ti se va potrivi la fel si tie.

De aceea, cu ajutorul unor tehnologii moderne, precum este Digital Smile Design, medicul protetician va realiza o simulare a zambetului final si te va implica in desavarsirea acestuia, alegand forma, culoarea si dimensiunea noilor dinti in conformitate cu fizionomia ta.

Cum stiu daca dintii mei vor arata asa cum vreau dupa tratamentul cu fatete dentare?

Aceasta este intrebarea pe care si-o adreseaza numerosi pacienti inainte de a-si schimba zambetul. Rezultatul predictibil este un element cheie in succesul unui tratament de estetica dentara.

Asa cum mentionam mai sus, cu ajutorul tehnologiei Digital Smile Design, pacientul isi poate vedea zambetul final dinainte de a incepe tratamentul propriu-zis. Este un instrument extraordinar care asigura predictibilitatea si linistea pacientului pe parcursul experientei de transformare a zambetului.

In plus, medicul protetician poate folosi wax-up-ul pentru a simula rezultatul final al tratamentului, dar si pentru a verifica si a realiza eventuale ajustari solicitate de pacient.

Asadar, daca ai luat decizia de a apela la fatete dentare, iti recomandam sa alegi o clinica stomatologica cu o echipa de medici specializati in estetica dentara ale caror cazuri le poti vizualiza. Acest lucru te ajuta sa validezi faptul ca ai luat o decizie inteleapta!

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#fatete dentare, #stomatolog, #avantaje fatete dentare , #sanatate