Vrei sa fii mai creativ? Iata ce trebuie sa faci!

Colaborator:Renate Georgescu
Marti, 03 August 2021, ora 01:361961 citiri
Vrei sa fii mai creativ? Iata ce trebuie sa faci!
Foto: Mediste

Persoanele care duc lipsa de imaginatie pot recurge la un truc simplu: mersul pe jos, se arata intr-o cercetare recenta.

Creativitatea vine mergand, informeaza Medisite, citand un studiu al oamenilor de stiinta de la Universitatea Santa Clara.

In cadrul cercetarii, s-a observat ca mersul pe jos stimuleaza capacitatile cognitive, printre care si gandirea asociata creativitatii. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii au efectuat mai multe teste la care au participat 176 de studenti. In cursul primului exercitiu, toti voluntarii care au mers au avut idei mai creative decat cei care au stat jos.

In cadrul altui test, 48 de voluntari, dintre care unii asezati si altii alergau pe o banda rulanta, au fost rugati sa numeasca un obiect si sa dea cateva exemple de folosire a acestuia. Rezultatul? Cei care au alergat pe banda rulanta au dat mai multe raspunsuri. In cadrul altui test, la care au participat 40 din cei 176 de voluntari, specialistii au observat ca mersul este benefic atat daca este practicat in interior, cat si in exterior.

Specialistii cred ca efectele benefice ale mersului au legatura cu "schimbarile fiziologice care au impact asupra controlului cognitiv al imaginatiei".