Consumul de aspirină și legătura cu problemele cardiace ale oamenilor. Răspunsul medicilor, după un studiu pe 30.000 de persoane

Sambata, 27 Noiembrie 2021, ora 03:00
23602 citiri
Consumul de aspirină și legătura cu problemele cardiace ale oamenilor. Răspunsul medicilor, după un studiu pe 30.000 de persoane
Consumul de aspirină este asociat cu insuficiența cardiacă FOTO: The Hans India

Un studiu amplu efectuat de către cercetătorii de la universități din Belgia, Marea Britanie, Franța, Italia și Statele Unite în rândul a peste 30.000 de persoane, a evaluat efectul aspirinei asupra celor care sunt predispuși la bolile de inimă. S-a constatat că utilizarea acestui medicament este asociată cu creșterea riscului de insuficiență cardiacă cu 26% la acești pacienți.

Aceasta este concluzia analizei publicate în ESC Haert Failure, revista Societății Europene de cardiologie (ESC). În lucrare, se specifică faptul că factorii predispuși au inclus fumatul, obezitatea, hipertensiunea arterială, colesterolul crescut, diabetul și bolile cardiovasculare, potrivit Escardio.

Studiul și-a propus să evalueze rolul folosirii aspirinei asupra incidenței insuficienței cardiace în prevenția primară și secundară și dacă aceasta crește riscul la pacienții cu risc cardiac.

Verifică sănătatea inimii în doar 60 de secunde: Testul scărilor propus de doctori VIDEO

Au fost analizate date referitoare la 30.826 de pacienți cu risc de insuficiență cardiacă, în șase studii, la care au participat femei cu vârsta medie de 33,9 ani și bărbați cu media de 66,8 ani.

Factorii de risc cardiovascular și utilizarea aspirinei au fost înregistrate la momentul inițial, iar pacienții au fost urmăriți pentru primul incident de insuficiență cardiacă fatală sau non-fatală.

Descoperire de mare importanță a doctorilor: Ora la care să te culci pentru a reduce considerabil riscul bolilor de inimă

”Acesta este primul studiu efectuat în rândurile persoanele cu cel puțin un risc pentru insuficiență cardiacă. Cei care au luat aspirină au avut mai multe șanse să dezvolte ulterior această afecțiune, decât cei care nu foloseau acest medicament”, a spus dr. Blerim Mujaj de la Universitatea din Freiburg, Germania, autorul principal al studiului.

Analiza a inclus persoane din Europa de Vest și Statele Unite, care nu aveau insuficiență cardiacă în momentul inițial al studiului.

Rezultatele arată că administrarea de aspirină a fost asociată în mod independent de alți factori, cu un risc crescut cu 26% cu un nou diagnostic de insuficiența cardiacă. Pentru a verifica rezultatele în continuare, cercetarea a fost repetată după excluderea pacienților cu boli cardiace.

Astfel, la cei 22.690 de participanți fără boli de inimă, utilizarea aspirinei a fost asociată cu un risc crescut cu 27% de insuficiență cardiacă.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#aspirina, #aspirina inima, #aspirina riscuri, #aspirina boli cardiovasculare, #aspirina boli inima, #insuficienta cardiaca , #stiri sanatate