Usturoiul vindeca raceala si imbunatateste circulatia sangelui

Vineri, 28 Decembrie 2012, ora 22:34
34008 citiri
Usturoiul vindeca raceala si imbunatateste circulatia sangelui

O capatana de usturoi are 12 catei, cat a fost si numarul apostolilor lui Iisus, de aceea se spune ca are atatea beneficii pentru sanatate.

Se poate merge insa si mai departe cu speculatiile. Si anul este format din 12 luni. S-ar putea ca acest numar sa fie un indemn pentru noi, oamenii, de a consuma permanent usturoi, indiferent de anotimp.

Usturoiul contine uleiuri volatile, vitaminele B si C, alicina si garlicina cu proprietati antibiotice, bacterioscopice si actiune antistafilococica. De asemenea, are in compozitie si saruri minerale, de sulf, siliciu, iod, sodiu, glucide, celuloza, zinc si mangan.

Pe la jumatatea secolului al XIX-lea, Louis Pasteur a descoperit proprietatile antibiotice ale usturoiului. Persoanele care mananca usturoi constant stiu ca acesta lupta impotriva microbilor de tot felul, de aceea se si imbolnavesc foarte rar. Usturoiul inseamna imunitate la maxim si imunitatea inseamna sanatate.

Persoanelor care, de regula, au mainile si picioarele reci, indiferent de anotimp, li se recomanda sa consume permanent usturoi. Compusii de sulf din usturoi normalizeaza circulatia sangelui, regleaza tensiunea arteriala, dar si circulatia periferica.

In plus, usturoiul are si efect diuretic, contribuind si in acest fel la scaderea tensiunii si diminuarea edemelor, daca acestea exista. Compozitia deosebit de benefica pentru organism a usturoiului dizolva colesterolul rau depus pe peretii vaselor de sange si creste colesterolul bun, cel de care organismul are nevoie.

Tot usturoiul este cel care degreseaza sangele, adica scade cantitatea de grasimi din sange. Iata destule motive pentru a-l consuma zilnic, ca atare, sau in mancare, usturoiul fiind, in acelasi timp, si aliment si medicament.

Consumul constant de usturoi te fereste de infectiile respiratorii atat de frecvente, mai ales, in sezonul rece. Alicina din compozitie actioneaza ca un antibiotic, protejand organismul de actiunea nociva a virusurilor si microbilor.

In acelasi timp, usturoiul ajuta la eliminarea mucozitatilor, in caz de raceala, trateaza bronsita si durerile de gat. Usturoiul are si proprietati antifungice, de aceea se recomanda, atat intern cat si extern, sub forma de cataplasme cu usturoi pisat, in herpesuri ori candidoze, adica ciuperci cutanate.

Calitatile afrodisiace ale usturoiului au fost recunoscute inca de pe vremea Romei antice. Cercetari recente au descoperit ca usturoiul elibereaza in sange oxidul nitric la fel ca si tableta de viagra, marind fluxul sanguin si imbunatatind erectia.

Cel mai bun si cu efecte imediate si vizibile este consumul usturoiului ca atare, netrecut prin foc sau pus in capsule, cum vand farmaciile. Se poate vorbi de un produs natural numai atunci cand este consumat exact asa cum ni-l ofera pamantul care l-a crescut.

Sa avem sanatate!

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#usturoi antibiotic natural, #usturoi gripa raceala, #usturoi actiuni terapeutice , #gripa