UNICEF si Organizatia Mondiala a Sanatatii reactioneaza dupa pliantele antivaccinare

Miercuri, 05 Septembrie 2018, ora 20:31
3002 citiri
UNICEF si Organizatia Mondiala a Sanatatii reactioneaza dupa pliantele antivaccinare
Foto: Arhiva Ziare.com

UNICEF si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) au transmis, miercuri seara, ca sunt ingrijorate de distribuirea unor pliante antivaccinare, care folosesc in mod neautorizat siglele apartinand OMS, Ministerului Sanatatii si UNICEF.

"Aceste materiale nu sunt produse de UNICEF, OMS sau de Ministerul Sanatatii si suntem ingrijorati ca distribuirea acestor informatii poate avea implicatii grave asupra sanatatii oamenilor, in special a copiilor", au transmis UNICEF si OMS intr-un comunicat remis miercuri seara Ziare.com.

Cele doua organizatii precizeaza ca promoveaza vaccinarea si afirma ca este inacceptabil ca in prezent copiii mor din cauza rujeolei, in conditiile in care exista disponibil un vaccin eficient si sigur.

"UNICEF si OMS colaboreaza cu Ministerul Sanatatii din Romania, in vederea promovarii vaccinarii. Vaccinurile sunt sigure, cost-eficiente si salveaza vietile a milioane de copii. De exemplu, vaccinul ROR este utilizat de mai mult de 45 de ani si peste 500 de milioane de doze au fost administrate in peste 100 de tari din intreaga lume.

Asigurarea accesului universal la imunizare in Romania este mai importanta ca niciodata, din cauza epidemiei de rujeola in desfasurare. Peste 2.400 de persoane s-au imbolnavit de rujeola anul trecut in Romania si alte 735 s-au imbolnavit in primele sapte luni din 2018. Pana acum au murit 59 de oameni, majoritatea copii.

Este inacceptabil ca, in prezent, copiii mor din cauza rujeolei, in conditiile in care este disponibil un vaccin eficient si sigur", mai precizeaza sursa citata.

De asemenea, organizatiile isi exprima ingrijorarea privind rata de vaccinare impotriva rujeolei din Romania, care este sub 95% si ii incurajeaza pe parinti sa isi vaccineze copiii.

"UNICEF si OMS sunt ingrijorate ca in Romania rata de vaccinare impotriva rujeolei este cu mult sub pragul de 95% care asigura protectie pentru fiecare membru al comunitatii.

UNICEF si OMS recomanda tuturor parintilor sa isi protejeze copiii, asigurandu-se ca beneficiaza de vaccinarea de rutina. Alegand imunizarea, parintii protejeaza sanatatea copiilor si contribuie la protejarea sanatatii celor din jur.

UNICEF si OMS vor continua sa colaboreze cu Ministerul Sanatatii din Romania, pentru a se asigura ca parintii primesc toate informatiile si inteleg beneficiile vaccinurilor, precum si riscurile bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare.

In prezent, Ministerul Sanatatii, UNICEF si OMS deruleaza o campanie de informare, iar materialele oficiale sunt disponibile aici: http://www.unicef.ro/media/vaccinul-impotriva-rujeolei-un-inceput-sigur-in-viata/", se mai arata in document.

Reactia vine dupa ce in ultima perioada au fost distribuite in cutiile postale pliante antivaccinare cu mesaje precum "Vaccinul ROR contine celule de fetusi avortati" si "Pesticide in vaccinuri", acestea avand siglele Ministerului Sanatatii, UNICEF si OMS.

Iata aici mai multe detalii: Pliante antivaccinare, distribuite in cutiile postale: "Vaccinul ROR contine celule de fetusi avortati". Ce spune Ministerul Sanatatii

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#UNICEF OMS pliante antivaccinare , #vaccin