Un motiv pentru care sa nu-ti instalezi emailul pe telefon

Luni, 04 Ianuarie 2016, ora 12:39
7075 citiri
Un motiv pentru care sa nu-ti instalezi emailul pe telefon
Foto: Pexels/jeshoots.com

Secretul fericirii, in aceasta epoca a tehnologiei, e sa nu-ti instalezi emailul pe telefon, spun psihologii.

Potrivit acestora, fiecare notificare sau alerta nu face decat sa ne creasca nivelul de stres pana cand acesta devine "toxic", relateaza The Telegraph.

Intr-o epoca in care mai toata lumea isi instaleaza pe telefonul mobil emailul, si cei care nu ar dori sa procedeze astfel se simt datori, fiind deja creat precedentul, spun psihologii. Practic, toata lumea trebuie sa creeze impresia ca este disponibila in orice zi si la orice ora pentru munca. E deja o regula nescrisa, tine de eticheta organizationala, spun psihologii.

Acestia spun ca putem pastra aplicatia de mail pe telefon, insa bine ar fi sa nu fim notificati atunci cand vine un nou mesaj. Altfel, tensiunea va ajunge la cote mari, la fel si grijile.

Psihologii spun ca in loc sa devenim sclavii postei electronice, ar trebui sa invatam sa o controlam. Astfel, o varianta ar fi sa dezactivam aplicatia de email pentru telefon atunci cand nu vrem sa fim deranjati.

Cu alte cuvinte, ar trebui sa folosim emailul doar atunci cand avem nevoie de el si nu sa verificam non stop casuta, doar pentru ca putem, explica psihologii.

Nu ai primit raspuns la email in doua zile. Ce inseamna asta?

Potrivit acestora, emailul este o sabie cu doua taisuri. Desi e un mijloc de comunicare util, e si o sursa de stres si frustrare pentru multi dintre noi. Nu intamplator, cele mai recente studii arata ca persoanele care afirma ca emailul le e cel mai util sunt si cele mai stresate de acesta. In final, emailul ajunge sa ne afecteze nu doar productivitatea (in sens negativ), ci si starea noastra de bine, in general.

Cei mai stresati de email sunt tinerii, stresul descrescand pe masura ce inaintam in varsta. Tot cei mai stresati de posta electronica sunt cei care activeaza in domenii precum IT, marketing, relatii publice, Internet si media.

In 2014, se estimeaza ca au fost trimise 196 de miliarde de emailuri in intreaga lume. Un adult a petrecut pe mail circa o ora pe zi.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#stres alerta mailuri, #notificare mailuri nivel stres, #telefon mobil aplicatii stres, #stres tehnologie , #stres