Un ficat gras - un ficat cu probleme

Advertorial
Miercuri, 29 Aprilie 2020, ora 12:02
44768 citiri
Un ficat gras - un ficat cu probleme

(P) Sarbatorile Pascale ne-au imbiat cu numeroase preparate delicioase si vinuri bune care au complimentat gustul meniului traditional. Desi ne face placere sa ne bucuram de aceste bunatati, urmarile pe care le au asupra organismului nostru nu sunt de neglijat, de aceea trebuie sa facem, cat mai curand posibil, o detoxifiere a ficatului.

O masa copioasa ne poate face mai mult rau decat am crede, adaugand rapid kilograme in plus si favorizand aparitia afectiunilor cardio-vasculare, ale stomacului si ale ficatului.

Ficatul, cel de-al doilea mare organ al corpului nostru, este responsabil cu o mare varietate de functii: prelucreaza tot ceea ce mancam si bem, filtrand toxinele din sange.

Desi se poate regenera, excesele alimentare pot suprasolicita chiar si un ficat sanatos.

Grasimile saturate si trans sunt responsabile cu deteriorarea sanatatii ficatului.

Principalele surse de grasimi saturate sunt mezelurile, carnea rosie si produsele lactate cu continut ridicat de grasimi (branza, smantana si inghetata), iar aceste produse nu lipsesc de pe masa de Paste.

Grasimile trans se gasesc in principal in produsele de patiserie si panificatie, dar si in alimentele prajite cu grasime vegetala, precum cartofii prajiti si gogosile.

Semnele care-ti spun ca ficatul este suprasolicitat

Daca te confrunti cu simptomele de mai jos, este cazul sa iei masuri in protejarea ficatului:

● Digestie lenta si senzatia de greutate in stomac dupa masa;

● Crampe si inflamarea stomacului;

● Modificarea culorii urinei si a scaunelor;

● Icter, iritatia si uscarea pielii;

● Reflux gastroesofagian;

● Oboseala cronica si lipsa energiei;

● Stari de confuzie si de dezorientare;

● Lipsa poftei de mancare, care duce la deficiente nutritionale;

● Somn agitat;

● Balonare, constipatie, migrene;

Sfaturile medicilor in aceasta perioada:

Dupa ce a fost suprasolicitat cu mancaruri grase si cu alcool, ficatul are nevoie de o pauza.

Daca vrei sa-ti pastrezi ficatul sanatos, urmeaza sfatul medicilor gastroenterologi si al nutritionistilor:

- Limitati alimentele bogate in grasimi saturate si trans, in zahar si sare.

- Alegeti mancarea cat mai putin procesata si evitati prajelile.

- Se recomanda includerea in meniu a pestelui si a fructelor de mare, pasari / oua ca surse principale de proteine sau proteine vegetale (tofu / tempeh / edamames) sau legume (mazare uscata, linte, fasole, naut, etc. ) precum si nuci si seminte. Uleiurile vegetale, cum ar fi uleiul de masline sau canola sunt de preferat.

- Includeti alimente din toate grupele de produse alimentare: cereale, fructe, legume, leguminoase, lactate si carne.

- Consumati fibre! Acestea abosrb si elimina toxinele, ajutand ficatul sa lucreze la un nivel optim. Majoritatea persoanelor care se confrunta cu afectiuni hepatice care nu au la baza un consum exagerat de alcool, sunt supraponderale sau obeze.

Obezitatea implica un ficat marit din cauza acumularii de grasime (steatoza hepatica). Retineti ca pierderea progresiva in greutate poate inversa procesul.

Intr-adevar, mai multe studii au aratat ca o reducere de 500 kcal a aportului caloric zilnic poate duce la o scadere semnificativa a grasimilor din ficat. Pierderea in greutate ar trebui facuta treptat, intrucat o pierdere drastica poate chiar sa agraveze boala.

- Beti apa inainte de a ciocni paharul cu vin. Apa combate efectul de deshidratare al alcoolului si ajuta ficatul sa functioneze corect! Limiteaza alcoolul la nu mai mult de un pahar, doua pe zi, cu moderatie.

- Administrati un hepatoprotector care nu doar protejeaza ficatul de abuzurile alimentare, ci chiar imbunatateste capacitatea sa de regenerare.

Cum alegem un detoxifiant hepatic de calitate?

Un ficat sanatos are capacitatea de a se detoxifia in mod natural. Un ficat nesanatos nu se poate detoxifia fara un ajutor din exterior.

Cele mai eficiente ingrediente care va protejeaza si va regenereaza ficatul sunt silimarina, anghinarele, brusturele si papadia.

Detoxifiant Hepatic de la Cosmo Pharm este eroul ficatului tau!

Ingredientele naturale precum silimarina, colina, extractul de anghinare, papadia, brusturele si schizandra actioneaza pentru sanatatea ficatului, avand puternice proprietati detoxifiante si antioxidante.

O capsula de Detoxifiant Hepatic dupa fiecare masa:

- protejeaza membrana celulara si ajuta la regenerarea celulelor hepatice;

- impiedica patrunderea in celule a substantelor hepatotoxice (alcool, substante nocive, metale grele, medicamente etc.);

- contribuie la pastrarea integritatii si functionalitatii ficatului;

- creste productia de enzime antioxidante, neutralizand radicalii liberi;

- ajuta la eliminarea toxinelor din organism;

- stimuleaza secretia si eliminarea normala a bilei;

- incetineste procesul de imbatranire.

Ai grija de dieta ta, ficatul tau nu trebuie sa sufere!

Cosmo Pharm® iti aduce Sanatate din Natura®!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#detoxifiant hepatic, #suplimente alimentare, #protector hepatic , #alimente