Un dulce de weekend: Rulada cu crema de lamaie

Sambata, 03 Noiembrie 2012, ora 10:39
4840 citiri
Un dulce de weekend: Rulada cu crema de lamaie
foto: BBC good food

Rulada cu crema de lamaie este o combinatie savanta si putin perversa, ca sa zic asa.

Este o prajitura eleganta si sofisticata care o sa aduca laude autorului, dar care se pregateste atat de usor incat seamna cu o repriza de joaca "de-a bucataria".

Pentru rulada cu crema de lamaie ai nevoie de unt pentru uns o tava mare, putin adanca, clasica de cuptor de aragaz, trei oua, 125 de grame de zahar pudra, coaja de la o lamaie, 125 de grame de faina. Pentru crema de lamaie ai nevoie de 200 de grame de zahar, 100 de grame de unt, doua linguri de suc de lamaie, 200 de grame de crema de branza.

Unge bine cu unt tava de copt. Acopera tava cu hartie de copt. Incinge cuptorul la 200 grade. Pune ouale intregi, zahar si coaja de lamaie intr-un castron si bate-le bine deasupra unui vas cu apa calda. Bate totul bine pana cand crema devine cremoasa si groasa. Da vasul deoparte si continua sa bati inca cateva minute. Adauga faina si amesteca foarte usor in amestecul de oua pentru a pastra cat mai mult aer in aluat.

Rastoarna aluatul in tava si intinde-l uniform cu o spatula. Coace circa 10-15 minute pana cand creste si devine usor aramiu si ferm la atingere.

Incearca si prajitura cu iaurt, ciocolata si banane

Rastoarna blatul pe un prosop de bucatarie umed, taie capetele, asfel incat sa aiba o forma frumoasa (daca vrei), scoate foaia de copt si rasuceste-l cu tot cu prosop. Lasa-l deoparte sa se racoreasca.

Bate crema de branza impreuna cu untul moale si zaharul pudra pana devine spumos. Adauga sucul de lamaie si amesteca energic. Lasa crema la rece circa 15 minute. Mai departe este evident ceea ce trebuie sa faci: desfa incet blatul, scoate prosopul si umple rulada cu crema. Nu intinde blatul tare, ca sa nu se rupa. Ruleaza ... rulada cu crema de lamaie, pudreaza cu zahar din belsug si las-o la rece o ora.

Toata operatiunea nu dureaza mai mult de 40 de minute. Stiu ca aveai nevoie de aceasta informatie, pentru ca, sigur, trebuie sa repeti aceasta prajitura.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#un dulce de weekend, #rulada cu crema de lamaie, #branza, #prajituri de casa , #retete dietetice