Un dulce de weekend: Prajitura cu mere

Sambata, 01 Octombrie 2011, ora 23:30
3473 citiri
Un dulce de weekend: Prajitura cu mere
Foto: Good Food

O prajitura facuta in casa trebuie neaparat sa respecte doua conditii: prima este aceea ca ingredientele sa fie banale si sa se gaseasca in orice casa, iar a doua sa fie foarte usor de facut. Prajitura cu mere le indeplineste pe amandoua. Poftim dovada!

Ca sa faci prajitura cu mere ai nevoie de sase-opt mere frumoase, daca se poate din soiuri diferite. Mai ai nevoie de vreo doua linguri cu zahar si o bucatia de unt cat o nuca si o lingurita cu varf de pudra de scortisoara. Pentru blatul prajiturii ai nevoie de 300 de grame de faina, 150 de grame de zahar si 200 de grame de unt.

Unge o tava care merge la cuptor, ceva mai adanca, cu nuca de unt. Curata merele. Aseaza merele taiate in felii in tava, presara deasupra doua linguri cu zahar si pudra de scortisoara. Intr-un vas amesteca untul cu zaharul pana ce acesta se topeste complet. Adauga faina si amesteca. Rezulta un aluat nisipos, care nu trebuie sa se lege, dar care trebuie sa fie uniform. Imprastie cu mana aluatul peste mere, cat mai egal.

Daca vrei, si doar daca ai in casa, poti pune deasupra fulgi de migdale. Tot ca un "supliment", poti pune, printre mere, stafide si/sau nuca macinata mare.

Incearca si prune cu scortisoara, un delicios desert de toamna.

Coace prajitura in cuptorul incins bine, pentru 40-50 de minute. Prajitura nu se poate rasturna, nu se poate taia, se serveste direct din tava in care s-a copt, cu lingura. Este foarte buna simpla, dar o poti garnisi cu un strop de frisca sau iaurt. Evident, doar daca ai in casa!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#dulce weekend, #retete rapide, #reteta prajitua mere , #retete dietetice