Un alt efect al pandemiei: Berea ar putea sa isi piarda efervescenta

Sambata, 18 Aprilie 2020, ora 15:28
7879 citiri
Un alt efect al pandemiei: Berea ar putea sa isi piarda efervescenta
Foto: Arhiva Ziare.com

Diminuarea livrarilor de dioxid de carbon de la instalatiile de productia a etanolului a dat nastere la ingrijorari cu privire la aparitia unei crize de aprovizionare cu bere, bauturi racoritoare si apa minerala in SUA.

Berarii si producatorii de bauturi racoritoare utilizeaza dioxid de carbon, sau CO2, pentru carbonizare, un proces care confera efervescenta berii si bauturilor racoritoare.

Producatorii de etanol sunt un furnizor cheie de CO2 pentru industria alimentara, deoarece capteaza acest gaz, care este un produs secundar rezultat in procesul de productie a etanolului, si il vand in cantitati mari, transmite Reuters.

Insa in ultima vreme productia de etanol, care in SUA este amestecat in benzina, a suferit o scadere dramatica din cauza scaderii cererii pentru combustibili, in contextul pandemiei de COVID-19. In SUA cererea de benzina a scazut cu peste 30%.

Diminuarea productiei de etanol afecteaza livrarile de CO2 pentru industria alimentara, in conditiile in care 34 din cele 45 de fabrici de etanol din SUA au diminuat sau chiar au oprit productia, sustine directorul Asociatiei producatorilor de combustibili regenerabili, Geoff Cooper.

Vezi si OMS avertizeaza ca alcoolul creste riscul de contractare a COVID-19 si inrautateste efectele bolii

La randul sau, directorul Asociatiei berarilor din SUA, Bob Pease spune ca furnizorii de CO2 pentru industria berii au majorat preturile cu aproximativ 25%, ca urmare a reducerii ofertei. Aceasta Asociatie ii reprezinta pe mici producatori de bere artizanala din SUA, care isi asigura aproximativ 45% din necesarul de CO2 de la producatorii de etanol.

"Problema se agraveaza. In fiecare zi auzim de la membri nostri despre aceasta problema" spune Bob Pease, care se asteapta ca unii berari sa inceapa sa reduca productia in doua-trei saptamani.

Intr-o scrisoare trimisa la inceputul acestei luni vicepresedintelui SUA, Mike Pence, Asociatia producatorilor de gaze comprimate din SU a estimat ca productia de CO2 a scazut cu aproape 20% si pana la mijlocul acestei luni ar putea scadea cu 50%, in absenta unor masuri de sprijin.

Producatorii de carne sufera si ei de pe urma acestei probleme, deoarece utilizeaza CO2 in procesarea, ambalarea, conservarea si livrarea carnii.

Citeste si Romania a ajuns la 8.418 cazuri de COVID-19. Scade usor numarul celor internati la Terapie Intensiva

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#pandemie coronavirus productie bere , #alcool