Un adolescent a orbit, dupa ce mai multi ani a mancat aproape doar cartofi prajiti

Marti, 03 Septembrie 2019, ora 18:15 8371 citiri
Foto: Arhiva Pixabay

Un adolescent din Marea Britanie a fost diagnosticat cu "pierderea vederii" dupa ce timp de mai multi ani a mancat doar cartofi prajiti, sau ocazional paine alba, relateaza EFE.

Potrivit unei informatii publicate marti de BBC, adolescentul din Bristol are 17 ani, iar vederea lui s-a deteriorat atat de mult incat i-a fost diagnosticata orbirea.

Problema este legata de tulburari de alimentatie, avand in vedere ca potrivit medicului Denize Atan, care l-a ingrijit la spital, hrana lui era formata "esential" din cartofi prajiti sau chips-uri cumparate de la un centru comercial, desi uneori manca si felii de paine alba cu sunca sau carnati, fara sa consume deloc fructe sau legume.

Medicii l-au diagnosticat pe baiat, al carui nume nu a fost dat publicitatii, cu carente mari de vitamina B12 si vitamina D, precum si alte minerale esentiale organismului. "El a explicat acest lucru ca o aversiune a texturii unor mancaruri pe care nu le putea tolera, cartofii prajiti fiind singurul aliment pe care il putea consuma", a precizat medicul Denize Atan.

Prima data cand i s-a detectat aceasta problema avea 14 ani si a venit la medic invocand o stare de oboseala generala, iar medicii i-au prescris mai multe suplimente pentru a contracara lipsa de vitamine, precum si un regim alimentar bazat pe legume si fructe pe care nu l-a urmat.

"Are pete oarbe in vedere. Ceea ce inseamna ca nu va putea sa conduca masina, nici sa citeasca, sa vada la televizor, sau sa recunoasca fetele", a spus doctorul Atan.

Avand in vedere ca problema nu a fost tratata odata cu detectarea ei, nervul optic a murit, iar dauna a devenit permanenta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News