Ultimul trend in materie de fitness - pe tocuri (Video)

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 11:553095 citiri
Ultimul trend in materie de fitness - pe tocuri (Video)

In SUA face furori un nou tip de curs, ce are la baza deja clasicul fitness, insa dus in directii nebanuite. Intr-un club exclusivist din Beverly Hills, femeile se aduna in fiecarea seara, isi scot tenisii sau pantofii sport si se incalta in pantofi cu toc, chiar cui. Asa se pregatesc pentru cursul pe care il frecventeaza pentru a slabi, a deveni mai flexibile sau pur si simplu a se intretine sau, de ce nu, a invata sa mearga si sa-si mentina cat mai bine echilibrul pe tocuri.

Ce practica ele se numeste fitness pe tocuri, numele descriind fidel activitatea la care iau parte, conform Wall Street Journal, citat de Prevention.

Multe dintre femeile care participa la cursuri nu merg foarte des pe tocuri, desi si-ar dori. Cum nu ar plati sa invete sa mearga pe tocuri si nu au prea mult timp sa exerseze asta acasa, un astfel de curs presupune impuscarea a doi iepuri deodata. In plus, daca tot ti-ai cumparat incaltaminte cu tocuri inalte si nu ai unde sa o porti, etaleaz-o in fata celor mai severe critice posibile: alte femei.

Bineinteles ca multi pun la indoiala cat de benefic este un astfel de curs, din moment ce se stie ca purtarea tocurilor, pentru perioade lungi de timp, poate duce la tot felul de probleme, pe langa riscul de accident. Insa cei care predau astfel de cursuri spun ca fitnessul in pantofi cu toc intareste mushii picioarelor, pe cei ai abdomenului si spatelui si imbunatateste postura.

O sedinta de o ora costa 15 dolari si incepe cu yoga pe tocuri, incluzand si portiuni in care se face aerobic. In rest se danseaza in fata oglinzilor pe ritmuri de hip hop, "pozitive si sexy". Catre finalul cursului, elevele merg pe diagonala salii, moment in care femeile exerseaza pur si simplu mersul pe tocuri, sub privirile critice ale colegelor.