Ultimul bilant al virusului ucigas din China: cifrele cresc rapid de la o zi la alta

Vineri, 24 Ianuarie 2020, ora 07:27
6702 citiri
Ultimul bilant al virusului ucigas din China: cifrele cresc rapid de la o zi la alta
Foto: captura video

China a ridicat vineri la 26 de morti si 830 de cazuri bilantul epidemiei provocate de un nou coronavirus, a informat Comisia nationala pentru sanatate, scrie AFP.

Institutia a adaugat ca, in plus, autoritatile examineaza 1.072 de cazuri suspectate de a face parte din epidemia provenind din orasul Wuhan (centru).

Precedentul bilant comunicat joi anuntase 18 morti si peste 600 de cazuri confirmate de contaminare, in majoritate in provincia Hubei, avand orasul Wuhan drept capitala.

Noul bilant a fost comunicat la putin timp dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a decis sa nu declare alerta internationala in fata acestui nou coronavirus.

Din cele 830 de cazuri, 177 sunt considerate grave, potrivit Comisiei, in timp ce 34 de pacienti "vindecati" au putut parasi spitalul. Din materilele video postate pe retelele de socializare se vede cat de mare este aglomeratia din spitalele din orasele afectate de gripa.

In fata crizei, regimul comunist a luat joi decizia nemaiintalnita de a pune in carantina metropola Wuhan si pe cei 11 milioane de locuitori ai acesteia.

In alte 9 orase din regiune au fost de asemenea izolate de lume, transporturile dinspre aceste localitati fiind oprite.

Spre exemplu, in orasele Chibi, Xiantao, Zhijiang, Qianjiang, Xianning, Huangshi and Enshi nu mai circula autobuzele, iar la Ezhou au fost inchise garile.

Pe de o parte, masura e buna pentru ca incetineste raspandirea virusului. Pe de alta parte, oamenilor le este mai greu sa calatoreasca. Tot pe retele de socializare apar filmari cu persoane care cad pe strada, probabil in drum spre medic.

Iar odata ajunsi la medic, oamenii sunt lasati in niste corturi, din cauza ca in spitale nu mai sunt spatii libere.

In orasul Zhijiang, toate locurile publice au fost inchise, cu exceptia spitalelor, supermarketurilor, pietelor agricole, benzinariilor si farmaciilor, potrivit publicatiei Hubei Daily.

In total, circa 20 de milioane de persoane sunt blocate in regiune, mai scrie AFP.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#virus ucigas China bilant , #virus China