Uleiul de cocos - savurosul ingredient organic din bucataria vegana

Advertorial
Luni, 06 Martie 2017, ora 16:58
14637 citiri
Uleiul de cocos - savurosul ingredient organic din bucataria vegana

(P) Extractul din nuci de cocos este foarte cunoscut pentru beneficiile legate de sanatatea corpului uman. Nu doar un foarte bun aliment-medicament, extractul de cocos e si o oportunitate gustoasa pentru gatit.

Fiind un produs foarte putin alterat din natura si pana in farfurie, in obtinerea uleiului nu se adauga conservanti sau compusi chimici pentru colorare sau aroma. Toate caracteristicile extractului sunt de provenienta organica astfel ca alimentul se recomanda inclusiv bucatariei raw vegane.

Citeste in paragrafele urmatoare despre cum poti folosi alimentul in dieta zilnica!

Beneficii in gatit

Compozitia chimica naturala a uleiului de cocos il recomanda in gastronomie pentru proprietatile fizice foarte bune: spre deosebire de alte uleiuri care elibereaza substante toxice la temperaturi inalte, extractul de cocos poate fi incalzit la temperaturi superioare fara a se descompune. Incearca si tu noi retete culinare folosind uleiul de cocos extra virgin Jeeva!

Untul e un aliment bogat in grasimi saturate folosit prea des fie pe paine, pentru sandvisuri, in prajituri, biscuiti, sau diverse creme. Poti inlocui untul cu uleiul de cocos cu usurinta pentru ca aroma nu va fi foarte pregnanta. Indiferent de ceea ce gatesti poti obtine o aroma aparte folosind acest extract.

De exemplu, daca iti plac dulciurile, fa o delicioasa ciocolata de casa cu uleiul de cocos. Daca te inspiri din retele bucatariei vegane, nici nu va fi nevoie sa pui elementele deasupra focului: doar amesteca uleiul, cu praful de cacao si adauga merisoare, frunzulite de menta sau fructe confiate pentru o gustare plina de energie.

Poti include uleiul de cocos foarte usor in bucataria raw, in care preparatele isi pastreaza vitaminele si mineralele; spre exemplu, salatele pot fi asezonate cu acest extract pentru ca se solidifica la temperatura camerei si constituie un liant cu o textura deosebita pentru ingrediente.

Pe www.plantum.ro vei gasi atat variante multiple de ulei de cocos cat si foarte multe idei de intrebuintare in alimentatia zilnica.

Avantaje nutritive excelente

Esti adeptul smoothie-urilor? Adauga ulei de cocos cocktail-urilor pline de energie si bucura-te de beneficii: de exemplu, atunci cand prepari un smoothie cu fructe de padure, seminte de in si iaurt bogat in proteine, extractul din cocos va face ca vitaminele ce se absorb in grasimi sa fie asimiliate cu usurinta de catre corp.

Exista foarte multe diete validate de specialistii nutritionisti care se bazeaza pe un aport echilibrat de calorii mai mic decat in mod normal. Cu totii stim ca obiceiurile nesanatoase sunt foarte greu de schimbat, mai ales atunci cand mancarurile benefice pentru corp sunt prea putin gustoase.

Daca folosesti uleiul de cocos in alimentatie, nu doar ca adaugi o aroma usor exotica preparatelor tale, ci iti si reduci apetitul. Extractul acestui fruct este un inhibitor de apetit natural astfel ca daca iei o lingurita inainte de masa, cetonele regasite in nucile de cocos sunt procesate primele de catre organism.

Asa cum spune expresia "esti ceea ce mananci" trebuie sa ai grija la toate alimentele pe care le consumi mai ales in conditiile in care fructele si legumele modificate genetic sau mezelurile procesate cu aditivi si conservanti satureaza piata. Ce alte produse organice vegetale alegi sa consumi in afara de uleiul de cocos?

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#ulei cocos , #alimente