Uita de calorii: slabeste fara sa te abtii de la mancare

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 07:01
10103 citiri
Uita de calorii: slabeste fara sa te abtii de la mancare

Toate dietele indica persoanelor care vor sa slabeasca ce alimente sa consume, pe care sa le evite si ce cantitati au voie daca doresc sa piarda kilograme. Cele mai recente studii arata, insa, ca exista cateva mici schimbari pe care le poti face in stilul de viata pentru a-ti mentine silueta fara sa simti ca renunti la mancare.

Iata cateva trucuri ce ti-ar fi de folos, structurate de Jurnalul American de Nutritie, potrivit Daily Mail. Expertii considera ca aceste metode sunt bune pe termen lung, caci nu nasc frustrari.

Foloseste o farfurie mai mica

Un studiu realizat la Universitatea Cornell arata ca o aceeasi portie de mancare este consumata mai repede dintr-o farfurie mare decat dintr-una mica, iar dorinta de a mai primi un rand de mancare este si ea mai mare in primul caz.

Foloseste o furculita mai mare

Un studiu italian arata ca persoanele care folosesc furculite mai mici mananca mai mult decat cele care manuiesc tacamuri mai mari. Furculitele mici nu satisfac la fel de bine pofta de mancare, iar cei care le folosesc tind sa consume mai multa hrana decat au nevoie.

Mananca in compania barbatilor

Daca esti femeie, vei manca mai putin in cazul in care la masa se afla si barbati. Acest lucru se intampla in mod involuntar, crezand ca astfel iti sporesti atractivitatea.

Citeste etichetele

Persoanele care citesc etichetele alimentelor consuma cu 5% mai putine grasimi decat cele care nu se obosesc sa o faca.

Bea apa inainte de mese

Un studiu care s-a intins pe un interval de 12 saptamani, realizat pe 48 de persoane intre 55 si 75 de ani, a aratat ca voluntarii care au baut 2 pahare de apa inainte de masa au pierdut cu 2 kilograme mai mult decat restul.

Evita lumina pe durata noptii

Aceasta lumina se refera inclusiv la ledurile de la televizor sau computer. Un studiu realizat pe soareci a aratat ca cei expusi luminii noaptea au castigat cu 50% mai mult in greutate fata de restul.

Ascunde gustarile nesanatoase

Si tine-le pe cele bune la vedere. Oamenii dintr-un birou au mancat mai putina ciocolata atunci cand aceasta le-a fost mutata de unde stateau ei si dusa in alta camera. Acelasi studiu poate avea efecte benefice daca este gandit invers. Daca pui gustari sanatoase la indemana, le vei consuma fara sa-ti dai seama.

Ai grija cand te afli pe langa prieteni

Copiii mananca mai mult atunci cand se afla langa un prieten decat daca ar sta langa un strain, dupa cum arata o cercetare efectuata la Universitatea din New York. Acelasi comportament este valabil si pentru adulti, caci anturajul cunoscut te lasa sa iti manifesti poftele in voie si vorbind uiti cat mananci.

Ai grija la prietenii slabi care mananca mult

Mai periculos este cand ai prieteni foarte slabi, care, oricat ar manca, nu se ingrasa. Ei iti fac si mai mare pofta si te fac sa crezi ca nici asupra ta nu va avea efect mancarea.

Nu te lasa pacalit de laudele la adresa exercitiului fizic

Exista tentatia ca atunci cand auzi in stanga si in dreapta cat de bun este sportul si cat de mult te ajuta sa slabesti sa mananci mai mult, crezand ca esti la adapost de ingrasare.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#sfaturi mancat putin, #trucuri mancat putin, #sfaturi slabire, #trucuri slabit , #metode slabire