Trucuri ca sa slabesti fara efort

Miercuri, 23 Mai 2012, ora 21:06
10274 citiri
Trucuri ca sa slabesti fara efort
foto: Yahoo

Portiile noastre de mancare sunt prea mari, iar acesta este una din principalele cauze pentru acumularea de kilograme in plus. Controlul portiilor este unul din cele mai eficiente trucuri ca sa slabesti fara efort. Iata care sunt cele mai bune metode care sa te ajute sa mananci mai putin si, implicit, sa slabesti fara sa te infometezi.

Mananca incet. Masa trebuie sa fie un moment de liniste si bucurie. Fa, deci, din fiecare masa un moment de rasfat. Nu manca repede, iar dupa fiecare imbucatura lasa furculita jos, mesteca incet, fa conversatie si savureaza mancarea. Masa este cel mai bun moment de comunicare cu cei dragi si in niciun caz o cursa al carei scop este sa termin primul, tot din farfurie, scrie Shine Yahoo .

Acorda atentie gustului. Analizeaza cu atentie ceea ce este in farfurie, identifica condimentele, ingredientele secrete. Degusta mancarea. Aceasta implica neaparat sa mesteci bine si incet.

Foloseste cutitul. Taie in bucatele mici tot ceea ce ai in farfurie. Nu duce nimic in gura pana ce inghititura anterioara nu a "plecat". In plus bea apa la fiecare trei-patru inghitituri de mancare.

Imparte portia in doua. Mananca prima jumatate a portiei, apoi ofera-ti un ragaz de cateva minute. Vorbeste cu cei din jur, bea apa. O sa-ti dai seama ca senzatia de foame este mult diminuata si este foarte posibil sa nu mai fii tentat sa termini tot ceea ce este in farfurie.

Oricum, a doua jumatate a portiei trebuie mancata foarte incet si este bine sa te opresti in primul moment in care simti ca te-ai saturat. Senzatia de satietate apare cu adevarat la 10-15 minute dupa masa. Daca vei manca incet, o sa te saturi mai repede, cu mult mai putina mancare.

Nu manca niciodata la televizor sau in fata calculatorului. Vei manca repede, nu vei mesteca bine si nu vei sesiza cand te-ai saturat, creierul fiind "ocupat" sa proceseze imaginile si sunetele pe care le aude si le vede, neglijand faptul ca trebuie sa te anunte ca te-ai saturat.

Combina mancarea inteligent. Asociaza carnea cu salate de cruditati, renunta la piureuri si sosuri, alege supa in locul antreurilor grase, alege prajiturile cu fructe in locul celor care au creme, prefera fructele prajiturilor cu aluat. Bea apa, vin si sampanie in locul bauturilor aloolice tari. Trei sferturi din farfurie trebuie sa fie ocupata de legume si doar un sfert de carne si sosuri.

Dimensiunea farfuriilor. In ultimii zece ani diametrul farfurilor folosite in casa, de fiecare dintre noi, a crescut de la 22 de centimetri la 33 de centimetri. Rezultatul: portii duble! In plus, moda impune farfurii supradimensionate, ceea ce face ca o portie normala de mancare sa para foarte mica. Cea mai buna solutie este sa folosesti farfurii mici, de pe vremea bunicii.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#trucuri slabit, #slabire fara efort, #sfaturi slabire , #metode slabire