Trecut, prezent, viitor

Advertorial
Miercuri, 05 Februarie 2020, ora 12:11
10660 citiri
Trecut, prezent, viitor
Foto: Pixabay.com / CC0 Creative Commons

Despre "a trai in prezent" se vorbeste mult, iar asta pentru ca a trai in prezent este un exercitiu uneori greu de pus in practica. Inseamna un efort mental prin meditatie, o eliberare, o constientizare profunda a momentului prezent.

Ce inseamna sa nu traiesti in prezent, sa nu experimentezi puterea prezentului? Daca te regasesti in una din urmatoarele situatii, atunci inseamna ca nu traiesti pe deplin in prezent: "Cat de fericit voi fi cand voi obtine acel job", "Viata mea ar fi fost mult mai buna daca as fi luat alte decizii", "Cand voi reusi sa slabesc, voi simti cu adevarat ca traiesc."

Toate acestea sunt exemple de oameni care traiesc fie in trecut, fie in viitor. Secretul pentru accesarea puterii reale a prezentului consta in a afla cum sa traiesti pe deplin chiar acum, indiferent de circumstantele tale actuale sau din trecut.

Experimentarea puterii prezentului se face prin meditatie. A trai in prezent duce la un puternic sentiment de libertate.

Multi oameni au descoperit ca practica meditatiei poate fi un instrument foarte util pentru a invata sa experimenteze pe deplin constientizarea momentului prezent.

O forma foarte simpla de meditatie este pur si simplu sa stai in liniste si sa iti atragi atentia asupra respiratiei. Continuati sa va concentrati complet atentia asupra procesului de respiratie.

Daca mintea rataceste, nu-ti face griji, revino usor cu atentia asupra respiratiei. Iata o experienta pura a momentului prezent.

Desigur, meditatia exista si in multe alte forme si, pe masura ce continuati sa practicati meditatia, veti constata ca relaxarea pe care o experimentati in aceasta stare se va aprofunda si veti castiga, de asemenea, o experienta mai profunda a numeroaselor beneficii pe care meditatia le poate aduce vietii voastre.

Elibereaza-te de griji, elibereaza-te de trecut, de viitor. Pe masura ce inveti sa traiesti in puterea prezentului, poti descoperi ca anxietatile tale incep sa dispara.

Anxietatea este adesea legata de viitor - ceea ce s-ar putea intampla sau de trecut - ceea ce s-a intamplat inainte.

Pe masura ce inveti sa experimentezi viata, asa cum este, chiar acum, vei descoperi ca nu te vei mai simti legat de temerile si anxietatile tale. Pentru unii, poate fi greu insa deloc imposibil.

Incercati, spre exemplu, sa scrieti toate lucrurile despre care obisnuiati sau obisnuiti sa va simtiti anxiosi sau tematori, cum ar fi "in trecut eram foarte ingrijorat in privinta banilor, ma nelinistea enorm daca stiam ca trebuia sa vorbesc in public, eram nerabdator sa rezolv o problema".

Iar la final, incheiati cu: "acum, traiesc in puterea de acum, las toate aceste temeri sa dispara pentru totdeauna."

Dupa ce ai terminat, alege un ritual care sa te faca sa te simti bine, spre exmplu, arde sau arunca hartia pe care ai scris toate temerile tale. Este momentul sa sarbatoresti un nou inceput in abordarea mintii tale, sa experimentezi cu adevarat puterea revolutionara a prezentului in viata ta.

Citeste mai multe despre puterea prezentului in cartea scrisa de Eckhart Tolle, denumita chiar Puterea Prezentului.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#puterea prezentului, #carte meditatie , #relaxare