Trateaza stresul in mod natural

Advertorial
Joi, 30 Aprilie 2020, ora 15:36
20979 citiri
Trateaza stresul in mod natural

Multe persoane sufera de anxietate cronica generata de stres si se confrunta cu simptome precum nervozitate, agitatie, tensiune si dureri in piept.

Anxietatea este printre cele mai frecvente probleme de sanatate mintala. In Statele Unite, peste 18% dintre adulti sunt afectati de tulburari de anxietate in fiecare an (sursa: Anxiety and Depression Association of America)

In cele ce urmeaza veti descoperi cateva remedii naturale, care va pot ajuta sa diminuati sau chiar sa eliminati stresul si anxietatea din viata voastra.

Remediile naturiste sunt in general sigure, utilizat alaturi de mai multe terapii medicale conventionale.

Cu toate acestea, modificarile de dieta si unele suplimente naturale pot schimba modul de functionare a medicamentelor antianxietate, de aceea este esential sa consultati un medic inainte de a incerca aceste solutii.

1. Exercitiile, miscarea activa, reprezinta o modalitate excelenta de a arde energia anxioasa, iar studiile tind sa confirme acest lucru. Se spune ca exercitiile fizice pot fi extrem de benefice persoanelor cu anxietate generata de renuntarea la fumat.

2. Meditatia poate ajuta la incetinirea gandurilor negative, facand mai usor de gestionat stresul zilnic.

3. Unii oameni incordeaza inconstient muschii si inclesteaza maxilarul ca raspuns la anxietate. Exercitiile de relaxare progresiva pot ajuta. Incercati sa va intindeti intr-o pozitie confortabila, incordati si relaxati lent fiecare grupa de muschi, incepand cu degetele de la picioare si lucrati pana la umeri si maxilar.

4. Unele cercetari sugereaza ca diverse forme de scriere pot ajuta oamenii sa faca fata mai bine anxietatii. Scrierea creativa poate ajuta copiii si adolescentii sa gestioneze mai bine anxietatea.

5. Unii oameni se simt agitati daca au prea multe angajamente simultan. Acestea pot implica activitati legate de familie, de munca si de sanatate. In general implicarea in palnificarea detaliata a actiunilor va poate ajuta sa mentineti la distanta starea de anxietate.

6. Uleiurile din plante au efect calmant si pot ajuta la relaxarea organismului. Lavanda poate fi deosebit de utila. Un studiu realizat pe 67 de femei cu varste cuprinse intre 45 si 55 de ani spune ca aromaterapia cu lavanda poate reduce ritmul cardiac pe termen scurt si poate ajuta la usurarea problemelor de somn pe termen lung (sursa: US National Library of Medicine National Institutes of Health)

7. Multe ceaiuri din plante promit sa imbunatateasca somnul. Unele studii spun ca musetelul poate modifica nivelurile de cortizol, un hormon al stresului.

8. Desi sunt putine dovezi stiintifice, ca si ceaiurile din plante, multe suplimente din plante au efect extraordinar in reducerea stresului. Este totusi recomandat sa consultati un medic care sa cunoasca cauzele care au generat stresul si care sunt produsele naturale si interactiunile potentiale ale acestora cu alte medicamente.

9. Animalele de companie ofera dragoste si afectiune. Unele studii au confirmat ca animalele de companie pot fi benefice pentru persoanele cu o varietate de probleme de sanatate, inclusiv anxietatea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#suplimente naturale, #tratamente naturiste , #stres