Tratamentul individualizat al anxietatii prin metoda implementata de Medicina Integrata Sciencemed

Advertorial
Duminica, 01 Aprilie 2018, ora 14:36
27506 citiri
Tratamentul individualizat al anxietatii prin metoda implementata de Medicina Integrata Sciencemed
Foto: CC0 Creative Commons

Anxietatea este o stare afectiva caracterizata printr-un sentiment difuz de insecuritate, de neliniste, in legatura cu un pericol potential sau perceput.

In unele cazuri, pericolul care induce starea de anxietate nu este constientizat de cel afectat, aceasta resimtind o stare de neliniste fara a putea numi pericolul fata de care resimte aceasta neliniste.

Atunci cand nu este constentizata, anxietatea poate lua forma unor simptome exclusiv fizice, din aceasta cauza, cei afectati putand ajunge sa creada ca sufera de o afectiune organica.

Anxietatea resimtita exclusiv prin simptome fizice face parte din categoria tulburarilor psiho-somatice.

Anxietatea excesiva reprezinta o problema foarte frecvent intalnita in viata de zi cu zi. Aproximativ 25% din populatie sufera de anxietate care ar necesita tratament intr-o anumita perioada a vietii lor, iar alti 25% au forme de anxietate mai putin severe.

Tulburarile de anxietate includ anxietatea generalizata, fobia sociala, fobiile specifice (ex. fobia de insecte, de spatii deschise sau inchise), atacul de panica, tulburarea obsesiv - compulsiva sau stresul post-traumatic.

Medicina integrata Sciencemed abordeaza holistic pacientii cu anxietate atat din punct de vedere al diagnosticarii cauzale cat si terapeutic. Va prezentam detaliat un caz din clinica noastra.

Pacienta in varsta de 50 ani se prezinta la Clinica Sciencemed Bucuresti pentru urmatoarele probleme:

  • stare de oboseala pronuntata, dupa ora 17:00 simte nevoia de somn ca si cum ar fi ora 22:00;
  • dureri de cap foarte mari, cedeaza dupa administrarea a 2-3 analgezice;
  • a fost nevoita sa-si reduca programul de lucru la jumatate de norma din cauza oboselii accentuate si a durerilor de cap;
  • menopauza precoce (la 36 ani);
  • tiroidita autoimuna Hashimoto in tratament de substitutie hormonala;
  • stare de anxietate accentuata mai ales seara dupa lasatul intunericului;
  • se teme sa ramana singura in casa;
  • se teme sa iasa singura din casa;
  • nu merge nici pana la piata decat insotita;
  • la serviciu merge zilnic insotita de un coleg sau de catre o colega;

In clinica noastra s-a prezentata insotita de sora ei. Au calatorit 400 km pana la Bucuresti si au venit increzatoare ca vor gasi la noi o rezolvare dupa indelungi cautari si tratamente urmate atat psihiatrice cat si alopate.

Le-am explicat faptul ca investigatiile pe care le vom face sunt noninvazive iar tratamentele nu au efecte secundare, din contra, cresc vitalitatea organismului.

A efectuat o consultatie completa de medicina integrata in scopul stabilirii dezechilibrelor energetice care au contribuit la aparitia simptomelor prezentate si a dezechilibrelor metabolice celulare.

Scanarea cu aparatul de biorezonanta a identificat dezechilibre energetice la nivelul chakrelor, meridianelor de acupunctura, energiei vitale, sistemului nervos autonom, imunitatii, sistemului endocrin, sistemului cardio - vascular si osteo- articular.

Intotdeauna bolile apar in campul energetic al omului cu multi ani inainte ca ele sa se manifeste in planul fizic.

Campul energetic este primordial in raport cu corpul si ii determina acestuia soarta, caracterul si starea fizca.

Organismul trebuie sa blocheze programele distructive ce au patruns in campul omului. Cu cat este mai puternic si mai periculos programul distructiv, cu atat mai eficienta si mai sigura poate sa fie blocarea acestuia, adica boala.

De starea de sanatate si armonie a campului energetic depinde starea noastra de sanatate fizica, mentala si emotionala.

Identificarea blocajelor energetice ne ajuta sa ne observam mai atent si sa lucram asupra lor, pentru a fi liberi si fericiti.

Electrosomatografia interstitiala a identificat dezechilibre metabolice celulare la nivelul lobilor frontali cerebrali, lobilor temporali, amigdalelor cerebrale, glandei tiroide, arterelor carotide, ficatului, pancreasului, inimii, arterelor intracraniene si coloanei vertebrale.

Scanarea cu aparatul de biorezonanta si electrosomatografia interstitiala au identificat riscuri de imbolnavire a unor organe pentru care pacienta nu prezenta momentan simptome.

In cadrul consultatiei am recomandat tratament homeopat adaptat personalitatii pacientei si simptomelor prezentate, remediu floral Bach pentru restabilirea echilibrului emotional, tablete impregnate informational pentru corectarea dezechilibrelor energetice si tratament gemoterapic si fitoterapic adaptat simptomelor prezentate si dezechlibrelor metabolice celulare.

Dupa 4 luni de tratament si 12 sedinte de echilibrare energetica durerile de cap s-au remis complet, starea de anxietate s-a redus cu 60%, a reusit sa reduca la jumatate medicatia de substitutie hormonala, tratamentul anxiolitic il ia numai la nevoie (un comprimat, in loc de 3 comprimate cat avea nevoie anterior), vitalitatea a crescut cu 80 %, a reusit sa reia programul de lucru cu norma intreaga si are mult mai multa incredere in ea, nu-i mai este teama ca va gresi de fiecare data cand scrie un document. Dupa inca 3 luni de tratament a venit singura la consultatie.

Ne-a marturisit ca nu avea cine sa o aduca si atunci si-a dat seama pentru prima data ca are curajul sa iasa singura din casa, nu doar pana la piata ci la 400 km distanta.

Corpul uman are propriile mijloace de vindecare iar rolul terapiei energetice este de a-i reda corpului aceasta capacitate de a se reface singur.

Sedintele de echilibrare energetica cresc forta vitala a organismului si echilibreaza imunitatea.

Fiecare pacient raspunde la terapie in ritmul lui in functie de gravitatea si vechimea afectiunilor de care sufera. De asemenea, credinta in vindecare joaca un rol foarte important.

Consultatia completa de medicina integrata este foarte importanta atat pentru stabilirea unui tratament personalizat cat si pentru identificarea unor riscuri de imbolnavire a unor organe. Terapia energetica poate reduce aceste riscuri prin cresterea fortei vitale a organismului.

Diagnosticul alopat nu este suficient pentru a stabili un tratament eficient. Sunt foarte multe boli ale caror simptome nu pot fi nici macar ameliorate cu tratamentele alopate deoarece nu se actioneaza asupra celor mai profunde nivele la care se instaleaza boala initial, si acestea sunt corpurile informationale.

De asemenea, un tratament complet trebuie sa ia in calcul personalitatea fiecarui individ.

In cadrul medicinei integrate. daca 10 pacienti se prezinta cu acelasi diagnostic, tratamentul nu este identic pentru toti. Fiecare va avea propriul tratament.

Dr. Mihaela Raisa Dascalu

Clinica Sciencemed Bucuresti

www.sciencemed.ro

Clinici Sciencemed in Romania:

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Clinica Sciencemed, #tratament anxietate , #tratament