Tratament revolutionar care distruge cancerul, testat pe pacienti

Duminica, 11 August 2013, ora 18:53
8256 citiri
Tratament revolutionar care distruge cancerul, testat pe pacienti
Foto: The Telegraph

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Southampton au reusit sa creeze un nou tip de tratament care ajuta sistemul imunitar al oamenilor sa distruga cancerul. Medicamentul a fost testat pe pacienti, dand rezultate incurajatoare.

Noul medicament actioneaza prin cresterea capacitatii sistemului imunitar de a recunoaste si de a ataca tumorile canceroase, potrivit The Telegraph.

Cercetatorii au dezvoltat un tratament pentru anumite tipuri de cancer, precum cele ale pancreasului, creierului si gatului, care sunt deosebit de dificil de abordat cu tehnicile disponibile in prezent.

Noul medicament numit ChiLob 7-4 retransforma celulele sitemului imunitar si creste numarul acestora. Prin utilizarea unui vaccin la pacientii bolnavi, in acelasi timp cu medicamentul, celulele sistemului imunitar au ca tinta celulele canceroase, ele se pot concentra asupra tumorii.

Un studiu efectuat pe 26 de pacienti cu cancer pancreatic a dat deja rezultate incurajatoare. Acum, oamenii de stiinta au inceput un program finantat de Uniunea Europeana pentru testarea noului tratament in cursul anului viitor.

"Ceea ce am descoperit este ca exista un spectru intreg de receptori ale celulelor sistemului imunitar care se activeaza si opresc celulele canceroase. Unele tipuri de cancer sunt capabile sa anihileze celulele sistemului imunitar.

Noi lucram la un medicament care apasa pedala de acceleratie pentru a revigora sistemul imunitar", a spus profesorul Martin Glennie, care a condus cercetarile.

Medicamentul este ultimul dintr-un domeniu in curs de dezvoltare, al unui tip de tratament contra cancerului, cunoscut sub numele de imunoterapie care se bazeaza pe exploatarea propriului sistem imunitar al pacientului.

Pana in prezent, un tratament imunoterapeutic a fost aprobat pentru a fi folosit pe pacienti. El se numeste Ipilimumab si actioneaza eficient impotriva efectului inhibator al celulelor canceroase ce anihileaza sistemulu imunitar.

Deja cercetatorii lucreaza la o serie de compusi ai medicamentului, precum ChiLob 7-4. Profesorul Glennie considera ca ChiLob 7-4 ar putea incepe sa fie utilizat pe scara larga in cazul pacientilor in urmatorii cinci ani, in cazul in care studiile clinice vor avea succes.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#tratament nou contra cancerului, #tratament imunoterapie impotriva canceului, #medicament nou contra cancerului , #cancer