Topul celor mai slabe alimente din punct de vedere caloric

Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 07:02
22383 citiri
Topul celor mai slabe alimente din punct de vedere caloric

Mancarea este dusmanul oricarei femei care vrea sa slabeasca, dar asta doar pentru ca nu toata lumea stie sa faca alegerile potrivite. Exista cateva alimente care pot sa-ti devina prietene, caci au extrem de putine calorii, fara a fi inferioare insa din punct de vedere al gustului.

Astfel, poti manca si te poti bucura de o silueta perfecta, in acelasi timp. Iata ce recomanda Joy Bauer, nutritionist celebru peste ocean:

Creveti

Cu doar 8 calorii pe un crevete, acestia sunt plini de proteine care ajuta metabolismul si scad apetitul. Incepe masa de la restaurant cu un aperitiv din creveti si nu vei exagera cu celelalte feluri de mancare.

Ii poti consuma si saute si in diferite alte combinatii, precum cu legume cum ar fi ceapa, ciupercile, ardeiul sau broccoli.

Rosiile cherry

O portie de rosii cherry are in jur de 30 de calorii si micile legume sunt cat se poate de gustoase, colorate si ideale atat ca garnitura, cat si ca gustare.

In plus, pentru ca sunt atat de slabe din punct de vedere caloric, poti sa te bucuri de ele dupa pofta inimii.

Albus de ou

Albusul de ou are proteine pure si doar 17 calorii, ceea ce il face un ingredient excelent pentru un mic dejun sanatos si slab. Fa dimineata o omleta din 4-5 albusuri amestecate cu legume, verdeturi, putin sos de rosii, si-ti vei incepe ziua in forta, fara a te simti molesit ulterior.

Sifon aromat natural

Daca te-ai plictisit de apa plata si vrei ceva carbogazos, dar si cu putina aroma, incearca sifon sau apa minerala in care sa pui bucatele de mar verde, cirese si rodii sau chiar vanilie. Aceasta bautura nu va contine zahar sau alti indulcitori, ci va fi naturala.

Castravete

Castravetele este unul dintre cele mai bune alimente, mai ales ca fereste si de balonare. Este incarcat de apa si sarac in sodiu, avand extrem de putine calorii. Poti manca un castravete intreg fara sa ai parte de mai mult de 45 de calorii, asa ca oricand poti apela la o asemenea gustare.

Popcorn

Un bol de popcorn in care nu ai adaugat alte ingrediente, precum untul, de exemplu, are 30 de calorii si poti sa le faci extrem de simplu, la cuptorul cu microunde.

Nu mai adauga sare, unt si diverse alte lucruri care sa inmulteasca numarul caloriilor. Daca vrei sa te rasfeti neaparat, poti rade putin parmezan.

Castane de apa

Castanele de apa sunt crocante si pot inlocui cu succes chipsurile din cartofi. Se gasesc la supermarket si poti manca o conserva intreaga fara sa ai parte de mai mult de 50 de calorii. Sunt si foarte sarace in sodiu, spre deosebire de alte alimente conservate.

Le poti amesteca cu pui, peste si salata de ton.

Grepfrutul

Grepfrutul este proaspat, revigorant si dulce, fiind disponibil in toate sezoanele si indeosebi recomandat iarna. Un fruct mare are in jur de 120 de calorii. In plus, pentru ca trebuie sa stai sa alegi pulpa cu atentie, vei manca incet, asa cum este recomandat sa faci intotdeauna.

Cirese inghetate

Ciresele inghetate reprezinta o alternativa foarte buna si slaba pentru poftele de "ceva dulce". Le gasesti si pe ele in aproape orice supermarket, o cana avand in jur de 110 calorii.

Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Gabriela Firea a declarat că datele arătau că un independent va putea să coaguleze voturile şi de pe stânga şi de pe dreapta, dar a precizat că membrii şi simpatizanţii social-democraţi,...
#alimente slabe calorii, #alimente putine calorii, #mancare putine calorii , #calorii