Tipuri de implanturi dentare si diferentele dintre acestea

Advertorial
Miercuri, 31 Martie 2021, ora 17:07
5389 citiri
Tipuri de implanturi dentare si diferentele dintre acestea
implant dentar FOTO: unsplash.com

Se spune ca preventia este cel mai bun tratament, indiferent de bolile la care ne referim. Chiar si in stomatologie este de preferat sa prevenim aparitia anumitor probleme, mai ales ca este atat de simplu. O igiena riguroasa si macar o vizita pe an la medicul dentist pot face diferenta intre un zambet frumos si sanatos si unul care va avea nevoie de anumite tratamente.

Dintre toate ramurile medicinei, stomatologia este cea de care oamenii se tem cel mai des, deoarece implica un anumit grad de durere. Mai bine spus, implica, deoarece astazi anestezia este folosita chiar si pentru procedurile care dureaza cateva secunde doar. In plus, pacientii au tendinta de a se prezenta la medic cand afectiunile sunt deja avansate, indiferent daca este vorba despre gingivita, parodontoza, carii, dinti rupti, abcese dentare si asa mai departe. In cazurile foarte avansate, chiar si simplu control poate produce durere, mai ales daca din diferite motive nu se poate folosi totusi anestezie in acel moment.

Din nefericire, pe langa durere, afectiunile dentare pot duce si la pierderea dintilor, lucru extrem de neplacut din mai multe puncte de vedere, nu doar estetic. Spre exemplu, daca golul lasat de unul sau mai multi dinti pierduti nu este acoperit intr-o anumita perioada de timp, dintii din vecinatate vor avea tendinta sa migreze si astfel se va schimba si ocluzia si vei capata noi probleme.

In cazul in care ai ajuns prea tarziu la medicul stomatolog si dintii afectati nu au mai putut fi salvati, nu trebuie sa iti faci griji deoarece astazi ne bucuram de solutii moderne, estetice si foarte rezistente. Ne referim in special la implanturile dentare, care au revolutionat stomatologia si au redat oamenilor sanatatea si frumusetea zambetului.

Trebuie sa stii ca exista mai multe tipuri de implanturi dentare si doar medicul poate decide care este cel mai potrivit pentru tine, astfel incat sa te bucuri de toate beneficiile acestora, mai exact: restabilirea masticatiei, prevenirea pierderii osoase, sutinerea trasaturilor faciale si asa mai departe.

Principalele categorii de implanturi dentare sunt endostale si subperiostale. Implanturile endostale sunt cele mai folosite si se prezinta sub forma unui surub plasat in os, de care se va fixa ulterior coroana, practic cea care imita dintele. Acest tip de implant se simte foarte natural, nu provoaca neplaceri sau dureri, iar dupa o scurta perioada de acomodare, nici nu iti vei aduce aminte ca nu este dintele tau.

Implanturile subperiostale sunt folosite mai rar, insa sunt ideale pentru persoanele care din diverse motive, nu pot sustine implanturile endostale. Implanturile subperiostale se fixeaza pe maxilar sau deasupra acestuia si sub gingie.

Implanturile dentare mai pot fi clasificate si in functie de marime, astfel:

  • mini-implanturi dentare (ideale pentru spatii inguste sau lucrari provizorii)
  • implanturi dentare clasice
  • implanturi dentare fast&fixed
  • implanturi dentare zigomatice.

Acestea fiind spuse, nu uita ca tipul de implant dentar de care ai nevoie il poate decide numai medicul specialist, luand in considerare mai multe aspecte, astfel incat sa ai nu doar un zambet frumos, dar si sanatos si functional.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#implant dentar, #implant dentar avantaje , #sanatate