Terapia cu celule stem poate vindeca o serie de boli in 2018

Advertorial
Marti, 21 August 2018, ora 14:33
27233 citiri
Terapia cu celule stem poate vindeca o serie de boli in 2018

In mod cert ati auzit de foarte multe ori si in foarte multe cazuri despre modul de-a dreptul miraculos prin care celebrele celule stem au vindecat sau au contribuit intr-un mod vital in tratarea diferitor maladii. Din ce in ce mai multe boli, mai ales de genul degenarative au inceput sa fie tratate prin intermediul acestor minuni ale naturii.

Dar poate ca va puneti intrebarea, in mod concret, ce tipuri de maladii pot vindeca celulele stem sau in ce cazuri sunt acestea de ajutor. Raspunsul nu este unul atat de simplu pentru a putea fi cuprins in cadrul unui singur articol pentru ca in prezent exista peste 80 de maladii, ereditare sau degenerative care pot fi tratate si in anumite cazuri chiar vindecate prin intermediul unui tratament sau transplant cu celule stem.

Desi la ora actuala, evolutia cercetarilor in domeniul celulelor stem este inca in plina dezvoltare, se poate afirma cu siguranta faptul ca acestea au fost utilizate in foarte multe cazuri si si-au demonstrat atat utilitatea cat si puterile de vindecare. Multe dintre aceste maladii s-au dovedit foarte dificil de vindecat prin intermediul altor metode consacrate.

Spre exemplu, boli congenitale cardiace, maladii care afecteaza intr-un mod negativ sistemul osos, sistemul vizual, sau chiar si pe cel muscular, au fost tratate prin intermediul terapiei cu celule stem. Aceasta este o lista restransa, deoarece si maladii care sunt deja celebre si care afecteaza o grupa larga de persoane, precum Alzheimer sau chiar si Parkinson au inceput sa poata sa fie tratate prin intermediul celulelor stem. Dar poate va intrebati cum exact acestea reusesc sa vindece aceste maladii precizate mai sus.

Celulele stem au un mod unic prin care functioneaza prin restul celulelor din organismul uman. Celulele stem de tipul mezenchimal sau cele hematopoietice sunt cele care ne intereseaza cel mai mult in aceasta discutie. Atunci cand o celula normala se reproduce, celula mama se imparte in doua celule fiice identice. Dar atunci cand vine vorba de celule stem, lucrurile stau putin diferit. In esenta, cand o celula stem adulta se reproduce, aceasta poate urma doua modalitati diferite de separare.

Adica, dintr-o celula stem mama pot rezulta doua celule stem fiice identice. Sau, dintr-o celula mama, poate rezulta o celula fiica cu caracter stem, si una care sa aiba o functie total diferita. Capacitatea celulelor stem hematopoietice, regasite la nivelul sangelui din cordonul ombilicar si la nivelul placentei de a se diferentia este de-a dreptul nelimitata. Astfel, acestea pot deveni orice alta celula din organismul uman.

Trebuie sa ne gandim la aceste celule stem ca la adevarate caramizi ale vietii. La inceputul dezvoltarii fatului in uter, acesta nu este nimic mai mult decat un amalgam conceput strict din celule stem. Acestea, pe parcursul dezvoltarii, in fucntie de impulsurile primite se vor diferentia si vor incepe sa se organizeze in tesuturi, osoase, nervoase sau chiar si musculare.

In concluzie, un corp uman este creat de la stadiul sau incipient de aceste celule stem. Pe masura ce acesta se dezvolta si creste, celulele stem isi pierd din capacitatea de a se diferentia nelimitat. Astfel, celulele stem regasite la nivelul muschilor, vor putea strict sa se diferentieze in alte celule musculare. De aceea este recomandat ca inca de la nastere ca aceste celule stem mezeinchimale si hematopoietice sa fie recoltate de la noul nascut.

Motivul este unul simplu, avand in vedere utilitatea deja dovedita a celulelor stem este important sa avem, daca ne dorim sa oferim celui mic un viitor sigur si sanatos o grefa de celule stem pe care sa o poata folosi oricand in viata sa va avea nevoie de ea. Avand in vedere modul uimitor in care aceste celule pot fi transplantate si avand in vedere faptul ca ele pot fi folosi oricand dupa ce au fost recoltate, putem afirma ca recoltarea acestor celule este cea mai buna decizie pe care un cuplu de parinti tineri o poate lua la nasterea celui mic.

Avand in vederea ca recoltarea nu impune niciun fel de risc nici pentru noul nascut cat nici pentru mama si este o metoda total non-invaziva, putem afirma cu certitudine faptul ca nu exista niciun motiv pentru care sa nu recoltati o grefa de celule stem!

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#celule stem , #tratament