Sucul de radacina de patrunjel te fereste de alergii

Joi, 19 Aprilie 2012, ora 07:19
11104 citiri
Sucul de radacina de patrunjel te fereste de alergii

Patrunjelul, o planta destul de firava, dar cu o larga raspandire pe glob, face parte din alimentatia omului de mai bine de 2.500 de ani.

In bucatarie, patrunjelul se foloseste ca aroma pentru ciorbe, supe, tocanite si salate. Putini stiu insa ca patrunjelul, verde sau radacina, vindeca numeroase afectiuni datorita compozitiei sale bogate.

Patrunjelul este o adevarata farmacie de polivitamine si substante nutritive esentiale pentru organism. Astfel, are in compozitia sa provitamina A, vitaminele B, C, K si E, calciu, fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, cupru, sulf, iod, clorofila precum si histidina, un aminoacid care impiedica dezvoltarea tumorilor. S-a constatat ca patrunjelul contine de patru ori mai multa vitamina C decat portocala, aceeasi cantitate, si mai mult fier decat renumitul spanac.

Consumat zilnic, patrunjelul verde prelungeste tineretea, stimuleaza fertilitatea, are efect antianemic, antireumatic si anticancerigen, fiind recomandat de specialisti si in tratarea tuturor bolilor de nervi.

O cura cu salata de patrunjel verde, timp de 10-14 zile, fortifica sistemul imunitar si de acest lucru este neaparata nevoie, mai ales, la schimbarea de anotimp. Se taie marunt o legatura de patrunjel proaspat, se adauga putin ulei de masline si cateva picaturi de zeama de lamaie. Cura este tonica si revigoranta, contribuind la fortificarea sistemului imunitar, destul de slabit dupa anotimpul rece.

Radacina de patrunjel, la fel de bogata in nutrienti ca si frunzele, se consuma ca atare, in salate, sub forma de suc sau fiarta, in mancare. S-a constatat, insa, ca prin fierbere se pierd cam 70% din proprietati, insa radacina fiarta se asimileaza mult mai usor decat cea cruda.

Radacina de patrunjel regleaza digestia pentru ca stimuleaza producerea de sucuri gastrice, are efecte carminative si previne acumularea gazelor in intestin. De asemenea, radacina de patrunjel contine o substanta care are capacitatea de a reduce intensitatea reactiilor alergice si consumata regulat are efect antihistaminic la fel de puternic ca al unor medicamente de sinteza.

Persoanele predispuse la alergii, mai ales, la schimbare de anotimp, dar si cele anemice pot face cure, de cate doua-trei saptamani, cu suc de radacina de patrunjel combinat cu suc de morcov.

Deoarece este un bun vasodilatator, sucul de radacina de patrunjel este indicat in hipertensiune, cardiopatie ischemica ori alte afectiuni ale inimii, scade colesterolul. O jumatate de pahar de suc pe zi vindeca tusea. 50 ml de suc, baut zilnic, ajuta la vindecarea infectiilor urinare.

Adauga frunze de patrunjel la salata verde, dar si la cea de rosii. La ciorbe si supe presara patrunjelul verde direct in farfurie. Aroma si gustul mancarii vor fi minunate.

Sa avem sanatate!

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#patrunjelul verde, #radacina de patrunjel, #sucul de patrunjel, #patrunjel proprietati, #patrunjel potenta, #cura patrunjel beneficii, #patrunjel fertilitate, #patrunjel piele , #alergii