Stomatologia holistica - stomatologia viitorului. Acum, in orasul Iasi

Advertorial
Luni, 07 Decembrie 2020, ora 13:40
9169 citiri
Stomatologia holistica - stomatologia viitorului. Acum, in orasul Iasi

Clinicile stomatologice Life Dental Spa sunt in Bucuresti, in zonele de interes ale capitalei: Piata Universitatii si Piata Victoriei. De curand insa, conceptul Life Dental Spa s-a extins si in Iasi, unde s-a deschis o noua clinica, echipata cu tehnologia ultramoderna a laserului stomatologic.

Echipa de medici profesionisti Life Dental Spa din Iasi sunt promotorii stomatologiei holistice, ce trateaza problemele dentare in contextul starii de sanatate generale a pacientului, a stilului de viata si ia in considerare eliminarea cauzelor, nu doar tratarea efectelor.

Dr. Cristina Obreja este medicul fondator al clinicilor Life Dental Spa, fiind medic specialist in laser stomatologic si introducand principiile stomatologiei holistice in practica echipei de #LifeDentisti.

Holisticul presupune ca intregul nu este redus la partile sale componente. In ceea ce priveste stomatologia holistica, aceasta vizeaza faptul ca pacientul beneficiaza de un tratament care nu se opreste doar la efectele afectiunii asupra cavitatii bucale.

#LifeDentist-ii sunt preocupati sa elimine si cauza care a dus la imbolnavire, avand grija sa discute deschis cu pacientul, pentru a identifica obiceiurile daunatoare care au produs boala si a le elimina.

Care sunt principiile holistice adoptate de specialistii Life Dental Spa Iasi?

In ceea ce priveste stomatologia holistica, aceasta presupune insusirea unor principii sanatoase de viata, care sa vizeze pacientul ca un intreg. Astfel, #LifeDentist-ii urmaresc in abordarea pacientului principiile holistice, printre care se numara:

1.Identificarea si eliminarea cauzelor care au dus la imbolnavire

Principalele afectiuni intalnite in clinica stomatologica Life Dental Spa din Iasi sunt cariile dentare si bolile parodontale (gingivita si parodontoza). In ambele cazuri, motivele principale pentru care apar aceste afectiuni sunt:

  • -Igiena orala deficitara, care duce la acumularea de placa microbiana si de tartru dentar, depozite colonizate de bacterii producatoare de carii dentare si iritante pentru tesutul gingival
  • -Nerespectarea vizitelor periodice la medicul specialist in stomatologie, in cadrul carora se efectueaza consultatii cu camera intraorala si igienizari profesionale (pentru curatarea depozitelor de tartru dentar)
  • -obiceiuri alimentare deficitare, ce constau in consumul exagerat de dulciuri bogate in zahar rafinat, carbohidrati simpli si sucuri carbogazoase, acidulate, procurate din comert
  • -Obiceiuri vicioase, printre care se numara fumatul
  • Astfel, in urma unor discutii intre #LifeDentist si pacient, in cabinetul stomatologic din Iasi, cauzele principale care au dus la aparitia afectiunilor sunt sunt identificate, iar pacientul poate avea parte de consiliere personalizata.

    2.Tratamente stomatologice minim-invazive, realizate cu ajutorul laserului dentar

    Laserul stomatologic este o inovatie in ceea ce priveste medicina dentara, fiind un instrument care foloseste lumina cu diferite lungimi de unda pentru a actiona la nivelul tesuturilor afectate.

    Astfel, pacientii beneficiaza de tratarea cariilor cu laserul dentar, de tratamentul gingivitei cu laserul si a parodontozei, precum si de alte proceduri realizate minim-invaziv, din toate domeniile stomatologice: parodontologie, chirurgie dento-alveolara, preventie oro-dentara sau endodontie.

    Laserul stomatologic aduce numeroase beneficii in ceea ce inseamna tratamentele stomatologice, printre care se numara:

  • -Este minim-invaziv, avand capacitatea de a actiona atat cat este necesar, protejand tesuturile sanatoase
  • -Manoperele realizate cu laserul dentar nu sunt dureroase
  • -Mentinerea vitalitatii dintilor, aspect deosebit de important in ceea ce priveste tratarea cariilor cu laserul: nervul dintelui este protejat, dintele fiind pastrat mai mult timp pe arcada
  • -Este bactericid: de un real ajutor in cazul tratamentului gingivitei si parodontozei, laserul dentar are proprietatea de a elimina bacteriile care produc boala
  • 3.Folosirea materialelor biocompatibile, prietenoase cu organismul uman

    Este deosebit de important pentru echipa de medici profesionisti #LifeDentisti ca tratamentele stomatologice realizate in clinica Life Dental Spa din Iasi sa fie minim-invazive si biocompatibile pentru organismul pacientului.

    De-a lungul timpului, numeroase studii clinice au dovedit faptul ca multiple materiale folosite in procedurile stomatologice contineau compusi daunatori pe termen lung pentru organism. Este vorba despre metacrilatii continuti in materialele clasice de obturatie (compozit) sau despre mercurul din amalgam, motiv pentru care #LifeDentist-ii au optat pentru plombele non-toxice.

    Pacientii care urmeaza tratamentul stomatologic cu laserul pentru carii dentare pot opta pentru plombele non-toxice, acestea avand un grad inalt de biocompatibilitate, fiind lipsite de riscuri pe termen indelungat.

    In plus, in ceea ce priveste procedurile chirurgicale, atunci cand este necesar, #LifeDentist-ii opteaza pentru implanturile dentar non-metalice, confectionate din materiale inalt biocompatibile, precum zirconiul. Astfel, osteointegrarea se realizeaza mult mai facil iar pacientul se bucura de o estetica superioara a tratamentului restaurator.

    Clinica stomatologica Life Dental Spa din Iasi dispune de medici stomatologi pregatiti sa vina in ajutorul pacientilor cu tratamente holistice, biocompatibile si minim-invazive.

    Alege clinica stomatologica Life Dental Spa Iasi pentru a putea beneficia de tratamente dentare moderne, holistice!

    Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
    Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
    Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
    Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
    Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
    Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
    #stomatologie holistica, #stomatologie, #medic stomatolog , #viata sanatoasa