Stomatologia digitala, solutia pentru un zambet perfect intr-o singura zi!

Advertorial
Vineri, 05 Iunie 2020, ora 12:10
31332 citiri
Stomatologia digitala, solutia pentru un zambet perfect intr-o singura zi!

O dantura frumoasa si sanatoasa este o preocupare care vizeaza atat sanatatea, cat si estetica.

Vizitele la medicul stomatolog pot fi de acum mult mai placute, caci tehnologia ne ajuta sa reducem timpul de executie al unei lucrari, sa avem mai multa precizie in realizarea coroanelor dentare, in timp ce cariile se pot trata cu aparatul laser.

Medicii de la Bucharest British Dental Place stiu ca investitia in sanatatea orala este o decizie importanta si ca pacientii isi doresc ca zambetul lor sa dureze intreaga viata.

Stomatologia digitala inglobeaza o serie de tehnologii de ultima generatie, oferind avantaje semnificative fata de medicina dentara conventionala.

In clinica Bucharest British Dental Place, aceste tehnologii sunt folosite in practica de zi cu zi, aducand astfel un aport crescut tratamentelor stomatologice si un confort sporit pacientilor.

Tratarea cariilor cu ajutorul laserului dentar, lucrari protetice gata in 2 ore, radiografii digitale in cabinet sau implanturi dentare inserate cu ajutorul ghidurilor chirurgicale reprezinta doar o parte din manoperele stomatologice digitale realizate de Bucharest British Dental Place.

Coroane dentare in numai 2 ore

Sistemul CAD/CAM simplifica foarte mult viata medicilor si a pacientilor. Cu ajutorul lui se pot realiza de la incrustatii, coroane dentare pana la fatete si punti dentare, intr-o singura sedinta.

Avantajele utilizarii acestui sistem, pe langa rapiditate, sunt precizia maxima, predictbilitatea mai mare comparativ cu metodele conventionale. Materialele folosite sunt biocompatibile, estetice si cu rezistenta crescuta.

Pacientul are posibilitatea sa vada pe calculator cum va arata lucrarea finala

Dupa consultatie, diagnostic clinic si paraclinic (radiografii) se trece la tratamentul propriu-zis. Primul pas este prepararea dintelui, sub anestezie locala.

Slefuirea se realizeza minim invaziv. Pentru acest lucru se foloseste magnificatia (microscop sau lupe dentare), piesa cu multiplicare in locul turbinei si de izolarea cu diga dentara, ceea ce reduce cu pana la 98% generarea de aerosoli, aspect foarte important mai ales in contextul actual legat de noul coronavirus si de raspandirea acestuia.

Urmatoarea procedura este amprenta digitala. Aceasta se realizeaza cu ajutorul unui scanner intraoral, nemaifiind nevoie de linguri si materiale de amprenta, ce pot produce disconfort si chiar reflex de voma pacientilor. Pasul urmator este dat de designul viitoarei restaurari.

Pe baza amprentei digitale se realizeaza un model digital, iar pe acest model se face designul lucrarii. Pacientul are posibilitatea sa vada pe calculator cum va arata lucrarea finala. Dupa terminarea designului, urmeaza frezarea computerizata 3D.

Cubul de ceramica este introdus in unitatea de frezat unde in aproximativ 10 minute este frezata coroana.

Apoi, pentru un aspect cat mai aproape de natural, medicul poate individualiza coroana cu ajutorul unor pigmenti speciali.

Dupa finisare si lustruire, coroana este cimentata definitiv. Practic intr-o sedinta de 1-2 ore, pacientul pleaca acasa cu o coroana noua.

Implanturi si ghiduri chirurgicale personalizate

Implantul dentar este cea mai buna solutie de restaurare dentara atunci cand ai pierdut unul sau mai multi dinti.

Introducerea tehnologiei CAD/CAM in practica clinica si producerea ghidurilor chirurgicale personalizate de catre profesorul Ninian Peckitt acum 20 de ani, reprezinta in prezent o practica standard,cu rezultate foarte bune.

Ghidurile chirurgicale personalizate pentru inserarea implantului dentar sunt utilizate acum ca o practica de rutina si prezinta numeroase avantaje:

● interventia poate fi efectuata cu precizie, in siguranta si este predictibila;

● durata interventiei este mai mica;

● interventiile sunt efectuate prin tehnica flapless (fara lambou), perioada de recuperare fiind mai scurta;

● interventia este mai putin invaziva, sangerarea si durerea pentru pacient mai reduse;

● este posibila incarcarea imediata a implantului;

● grefele osoase pot fi reduse la minim.

Fatetele dentare

Fatetele dentare te ajuta sa te poti bucura de zambetul mult visat. Medicii stomatologi de la Bucharest British Dental le recomanda doar atunci cand situatia o impune (daca dintii nu pot fi tratati/corectati altfel).

Fatetele dentare sunt niste foite subtiri de ceramica folosite pentru a recrea aspectul natural al dintilor, oferind, in acelasi timp, rezistenta si elasticitate comparabile cu smaltul dintelui natural. Este adesea optiunea pentru cei ce isi doresc sa faca modificari usoare de pozitie a dintilor sau pentru a schimba forma dintelui, dimensiunea si/sau culoarea.

Primul pas in a decide daca aveti nevoie de fatete dentare este sa mergeti la o consultatie pentru a discuta cu medicul stomatolog ce nu va place si ce ati vrea sa schimbati la zambetul dumneavoastra.

Comunicarea este esentiala pentru un rezultat de succes si trebuie sa va asigurati ca veti acorda mult timp discutiilor despre ce va nemultumeste si ce asteptari aveti de la acest proces de schimbare a esteticii zambetului.

Urmatorul pas este realizarea unui model wax-up de catre tehnicianul dentar, care va modela in ceara "noul dvs zambe"'.

Acest model va permite medicilor sa testeze in cabinet, noua forma si culoare a dintilor printr-o tehnica reversibila, din compozit, denumita mock-up.

In aceasta etapa de diagnostic veti putea vedea exact ce veti obtine la final, ce forma si ce culoare vor avea dintii dupa aplicarea fatetelor si cum va arata zambetul dumneavoastra.

Daca medicul si pacientul sunt multumiti de aspectul zambetului, se va trece la urmatoarele etape de preparare, amprentare digitala, design, frezare si cimentare.

Laserul dentar

Medicii stomatologi de la Bucharest British Dental Place utilizeaza laserul dentar in tratamentul cariilor, al bolii parodontale sau chiar in procedurile chirurgicale.

Boala parodontala, din pacate, este foarte frecventa in randul populatiei noastre (9 din 10 romani sufera de parodontopatie). Nediagnosticata si netratata la timp poate determina o incidenta crescuta a mai multor afectiuni generale printre care bolile cardiace, respiratorii, osteoporoza, diabetul, alzheimer.

Tratamentul bolii parodontale asistat laser are foarte multe avantaje in comparatie cu procedurile chirurgicale parodontale conventionale:

● recuperare rapida

● disconfort redus

● fara durere

De asemenea, cu laserul dentar se pot trata si cariile. Practic, nu mai este nevoie de utilizarea frezei. Procedura cu laser este non-contact, nedureroasa (rareori este nevoie de anestezie), fara zgomot si fara vibratii.

Laserul dentar are o precizie foarte mare si este minim invaziv. Un alt avantaj este dat de faptul ca, dupa curatarea tesuturilor cariate, cavitatea rezultata este sterilizata.

Astfel, obturarea (plombarea) cu material compozit se realizeaza intr-un mediu steril, ajutandu-ne de asemenea si de izolarea cu diga.

In acest fel, riscul de recidiva de carie scade considerabil.

Detectarea cancerului oral cu ajutorul sistemului Velscope

Detectarea precoce este elementul cheie in lupta impotriva cancerului, iar tehnologia de vizualizare cu lumina fluorescenta este cheia detectarii precoce.

VELscope este singurul sistem complementar de examinare pentru depistarea cancerului oral conceput sa ajute medicii sa detecteze si chirurgii sa indeparteze leziunile pre-canceroase si canceroase care ar putea sa nu fie vizibile la examinarea cu lumina alba.

La Bucharest British Dental Place, medicii sunt de parere ca examinarea pentru depistarea cancerului ar trebui sa fie parte integranta dintr-un control oral.

Despre Bucharest British Dental Place

Bucharest British Dental Place este situata langa Mall Promenada, fiind deschisa, la cerere si in weekend-uri, pentru a permite pacientilor sa isi rezolve problemele in timpul liber.

Dr. Cosmin Teasdale este cel care alaturi de Samantha Teasdale a infiintat clinica in Bucuresti in anul 2014. De atunci, numerosi pacienti din UK si Franta au venit pentru tratament la noi in tara.

Dr. Cosmin Teasdale are peste 10 de experienta in Anglia, fiind certificat in endontologie la Universitatea din Chester si un interes special in stomatologia CAD-CAM.

El este membru al Asociatiei Britanice de Endodontie si al Academiei de Stomatologie Microscopica, si cu statut de lector.

Ariile principale de expertiza sunt urmatoarele: stomatologia CAD-CAM si cea microscopica, tratamentele endodontice, implantologia, stomatologia estetica, restaurativa si cea de preventie, precum si tratamentele pentru boala parodontala.

Dr. Cosmin Teasdale este de asemenea lector clinic si domeniul sau major de interes este stomatologie microscopica in ceea ce priveste tratamentul canalelor radiculare, estetica si reabilitari complexe.

El isi organizeaza echipa, asigurandu-se ca medicii clinicii Bucharest British Dental Palce beneficiaza de o formare profesionala constanta pentru a desfasura activitatea la cele mai inalte standarde disponibile in stomatologie.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#stomatologie digitala, #implant dentar, #laser dental, #fatete dentare, #coroane dentare , #sanatate