Stii sa alegi corect ouale? Cum le recunosti pe cele care provin de la gaini chinuite

Vineri, 29 Aprilie 2016, ora 13:328099 citiri
Stii sa alegi corect ouale? Cum le recunosti pe cele care provin de la gaini chinuite
Foto: Pixabay

Toti am auzit despre gainile crescute in "baterii", insa multi inca nu stiu sa recunoasca in magazin ouale care provin de la aceste pasari. E vorba despre ouale marcate pe stampila cu cifra 3.

Toate ouale cumparate de la supermarket sunt stampilate. Aceste coduri semnaleaza conditiile in care au crescut gainile de la care provin ouale respective. In plus, sunt trecute informatii legate de tara de origine (codul acesteia) si un numar de identificare al producatorului.

Prima cifra de pe stampila este cea care indica modul in care au crescut gainile. Astfel, "0" indica gainile crescute in ferme ecologice, "1" pe cele crescute in aer liber, "2" pe cele crescute in hale, la sol, iar "3" pe cele crescute in custi, in realitate niste baterii imbunatatite.

Cand e periculoasa vopseaua de oua si cat timp poti sa tii ouale rosii in frigider

Legislatia europeana interzice aceste baterii, asa ca in prezent custile in care cresc gainile au fost imbunatatite. Insa schimbarile sunt neglijabile, dupa cum arata pe Facebook Vier Pfoten Romania, " (...) diferenta va fi nesemnificativa, iar gainile continua sa sufere. Intr-un sistem 'imbunatatit', pana la 60 de pasari sunt tinute inchise intr-o cusca mult prea mica. Spatiul care a fost adaugat pentru fiecare gaina este nesemnificativ.

Fiecare gaina are alocat un spatiu putin mai mare decat o foaie A4, asadar orice tentativa de a-si misca aripile ii provoaca disconfort".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News