Stiai ca exista aparate fitness pentru dezvoltarea musculaturii in confortul propriei locuinte? Iata care sunt acestea!

Advertorial
Luni, 19 August 2019, ora 13:44 17019 citiri

Dezvoltarea armonioasa a corpului nu vine in urma dietelor, pastilelor sau a interventiilor chirurgicale, ci este un rezultat al orelor de antrenament fizic intens.

Lipsa timpului liber, insa, determina tot mai multe persoane sa achizitioneze unul sau mai multe aparate fitness pentru a efectua exercitii in propria locuinta. Pe langa accesibilitate si gradul ridicat de confort, exercitiile facute cu regularitate acasa iti vor aduce multiple beneficii si te vor ajuta sa iti dezvolti sau tonifiezi musculatura corpului in directia pe care o doresti.

In cazul in care doresti sa amenajezi o mica zona destinata sportului intr-una din camerele casei tale, atunci va trebui sa alegi echipamentul in functie de rezultatele pe care le urmaresti si obiectivele pe termen lung pe care le impui. Astfel, daca doresti sa te antrenezi cu scopul de a creste masa musculara sau de a evidentia anumite grupe de muschi si de a-ti imbunatati conditia fizica, in randurile de mai jos vei putea descoperi doua stiluri de antrenament si aparatele fitness pe care le-ai putea folosi in propria locuinta pentru a te bucura de rezultatele dorite.

Crossfit

Acest nou stil de antrenamente fitness a prins amploare si in tara noastra, fiind o activitate sportiva ce presupune sesiuni intense de antrenament care combina diverse tehnici si metode folosite in mai multe sporturi, oferind beneficii aparte. Multe dintre exercitiile acestui stil folosesc eficient greutatea corpului, astfel incat vei atinge o forma sportiva de invidiat, cu beneficii estetice si de sanatate. Iata cateva tipuri de aparate fitness pe care le poti folosi in antrenamentele de tip crossfit:

- manere pentru flotari: atunci cand soliciti musculatura cu exercitii de putere, nu trebuie neaparat sa pui presiune si pe incheieturi. Astfel, aparatele fitness simple, dar eficiente, iti pot proteja articulatiile si pot asigura o pozitie corecta pentru a solicita cat mai bine fibrele musculare;

- roata pentru abdomene: folosind greutatea corpului, acest accesoriu iti permite sa soliciti fiecare zona a abdomenului tau pentru o dezvoltare musculara de exceptie;

- multitrainer, bara de tractiuni si banda elastica: aceste produse sunt foarte folosite in crossfit, asigurand diversitatea sedintelor de antrenament si exersand muschi pe care foarte putine activitati fizice clasice ii pot solicita in mod corespunzator;

- veste cu greutati, kettlebells si mingi medicinale: pe langa greutatea corpului, aceste greutati pe care le vei folosi in antrenamentele crossfit te vor ajuta sa fortezi grupele mari de muschi, precum cele ale picioarelor sau spatelui.

Genuflexiunile, flotarile pe minge sau abdomenele cu mingea medicinala te vor solicita la maximum si iti vor oferi diversitate, tinand monotonia antrenamentelor la distanta.

Cresterea puterii si a masei musculare

Dezvoltarea armonioasa a corpului se afla pe lista de obiective a milioane de persoane din intreaga lume, astfel incat exercitiile cu greutati sunt o alegere intalnita foarte des. Diferenta dintre culturism si crossfit este una de abordare, dat fiind faptul ca aceste antrenamente de crestere a masei musculare presupun antrenarea izolata a grupelor de muschi cu greutati adecvate fiecarui segment in parte, folosindu-se mai rar de greutatea corpului. Iata ce aparate fitness si echipament ai putea folosi acasa pentru a creste masa musculara in cel mai scurt timp cu putinta:

- banca forta multifunctionala: acest tip de banca este proiectat special pentru a pune la dispozitia utilizatorului exercitii cu greutati care vor solicita izolat grupele mari de muschi, ajutand la o dezvoltare mult mai rapida a fiecareia dintre acestea. Bineinteles, va trebui sa alegi discuri cu diverse valori de greutate pentru a putea exersa si pieptul (greutati de 50-100 kg), dar si bratele (10-50 kg) . Avand diferite prize, manere si posibilitati de ajustare, o banca multifunctionala iti va permite o gama foarte larga de exercitii;

- gantere si bara EZ: halterele si ganterele sunt foarte utile nu numai in antrenarea musculaturii bratelor (biceps, triceps), ci si in exercitiile pentru piept, umeri sau muschii spatelui. Acestea pot fi folosite atat in antrenamente libere, cat si impreuna cu o banca dreapta sau inclinata, iar pozitiile pe care le alegi si articulatiile pe care le implici in miscare vor determina grupa musculara solicitata.

Pentru a avea acces la toate aceste aparate fitness si multe alte produse si echipamente pentru sport, indiferent ca vrei sa slabesti, sa definesti musculatura sau sa desfasori alt tip de activitate sportiva acasa ori in aer liber, intra acum pe Sport-Mag.ro si profita de campania de reduceri!

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News