Sterilizatorul pentru biberoane - necesitate, nu moft. La ce sa fii atent cand cumperi unul

Joi, 25 Februarie 2016, ora 14:35
2038 citiri
Sterilizatorul pentru biberoane - necesitate, nu moft. La ce sa fii atent cand cumperi unul

In primele luni de viata, bebelusii au un sistem imunitar care nu este suficient dezvoltat, motiv pentru care toate produsele pentru hranire, dar si cele cu care intra in contact trebuie sa fie sterilizate dupa fiecare masa.

Tocmai de aceea proaspetele mamici sunt sfatuite de medicii specialisti sa achizitioneze un sterilizator pentru biberoane, care se poate folosi si pentru suzete, tetine, lingurite, dar si alte accesorii.

E important de stiut pentru ele faptul ca laptele este mediul ideal pentru dezvoltarea de diverse bacterii, cum ar fi E.coli sau Staphylococcus. Iar bebe, cu sistemul lui imunitar egal cu zero, este vulnerabil.

Aici isi face aparitia in decor un sterilizator pentru biberoane. Exista numeroase modele, dar cele mai eficiente s-au dovedit cele electrice si cele pentru cuptorul cu microunde. Inainte de achizitionarea unui sterilizator pentru biberoane, este important sa luati in considerare urmatoarele lucruri:

  • Trebuie sa consume putin curent electric
  • Sa fie fabricat din materiale fara BPA
  • Sa se opreasca automat dupa terminarea sterilizarii
  • Sa permite sterilizarea mai multor biberoane, de diverse marimi
  • Sa permita sterilizarea de accesorii

Daca mamica alapteaza si nu foloseste nici macar pompa de san, atunci nu este recomandata achizitionarea unui sterilizator pentru biberoane. Totusi, daca se foloseste o pompa de san, trebuie sa fie sterilizata. Riscul imbolnavirii lui bebe scade spre 0 astfel.

Pe piata se gasesc numeroase modele de sterilizatoare pentru biberoane, fiecare cu avantajele si dezavantajele lui, mai scumpe sau mai ieftine.

  • Sterilizatorul electric cu abur

Este cel mai rapid si mai usor de folosit, avand timp de sterilizare de maximum 8 minute. Bacteriile dispar cu ajutorul aburului, fiind astfel eliminata necesitatea folosirii chimicalelor sau clatirii. Are si o capacitate mare, de pana la 6 biberoane ce pot fi sterilizate in acelasi timp.

Totusi, este si cel mai scump sterilizator pentru biberoane dintre toate modelele de pe piata.

  • Sterilizatorul cu apa rece

Este cel mai ieftin de pe piata, dar si cel mai lent. Fiecare ciclu de sterilizare dureaza minimum o jumatate de ora, iar dupa aceea mamica trebuie sa spele totul cu apa fierbinte, pentru a indeparte urmele de la solutia de sterilizare.

  • Sterilizatorul cu microunde

Si acesta foloseste aburul pentru a ucide bacteriile, doar ca este mai ieftin decat cel electric. Un ciclu de sterilizare dureaza intre 3 si 8 minute.

Multi parinti se plang insa de faptul ca acestea sunt prea mici in ceea ce priveste capacitatea de sterilizare.

Iar cand vine vorba de achizitionarea unui sterilizator pentru biberoane trebuie sa fie una de lunga durata, pentru ca odata cu diversificarea alimentatiei vor trebui sterilizate si linguritele si castronasele celui mic.

Specialistii recomanda ca un sterilizator pentru biberoane sa fie folosit de la nasterea celui mic si pana cand el va implini varsta de 1 an. Dupa aceea, sistemul imunitar va fi destul de puternic pentru a lupta cu infectiile.

Grija pentru bebe trebuie sa fie primordiala. Noriel stie asta si va ofera posibilitatea sa cumparati un sterilizator pentru biberoane la un pret accesibil, care il va tine departe pe bebe de imbolnavire.

El doar se va bucura si va descoperi lumea din jur, atat de variata, ca nicio bacterie nu isi va face loc.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#sterilizator biberoane, #sterilizator aburi bebelus , #bebelusi