Speranta pentru milioane de oameni din toata lumea: un tratament pentru dermatita a avut ca efect cresterea parului la o pacienta cheala

Duminica, 14 Octombrie 2018, ora 13:04
13313 citiri
Speranta pentru milioane de oameni din toata lumea: un tratament pentru dermatita a avut ca efect cresterea parului la o pacienta cheala
Foto: Arhiva Pixabay

Industria medicamentelor pentru alopecie e una de miliarde de dolari. Cu toate acestea, pana acum nu s-a gasit un tratament care sa duca la refacerea podoabei capilare. Pe de alta parte, multe medicamente menite sa rezolve o problema au avut ca efect secundar solutionarea altora, castigandu-si notorietatea pentru asta. Viagra e doar un exemplu in acest sens.

Iata ca un tratament pentru eczeme s-a dovedit ca a avut un efect advers neasteptat: a dus la cresterea parului in cazul unei adolescente care il pierduse de la varsta de 2 ani.

Fata, a carei identitate nu a fost facuta publica, era complet cheala si incercase multe tratamente, fara vreun rezultat, arata Science Alert. Un tratament cu Dupilumab, abia aprobat de Food and Drug Agency din SUA pentru eczeme (dermatita atopica), a avut insa acest efect. Parul a inceput sa creasca pe tot capul.

Dermatita atopica este o boala autoimuna. In loc sa atace sistemul imunitar, ataca insa foliculii de par sanatosi, cauzeaza o reactie alergica la nivelul pielii, facand sa apara zone rosiatice, cu iritatii, si nevoia imposibil de stapanit ca persoana in cauza sa se scarpine.

Studii anterioare au aratat insa ca alopecia si dermatita atopica sunt inrudite si ca cei care sufera de eczeme risca sa aiba si alopecie, intr-o proportie mai mare decat restul populatiei, se arata intr-un studiu realizat de Maryanna Makredes Senna, medic la Spitalul General Massachusetts.

In cazul pacientei de 13 ani, aceasta a fost tratata pentru eczeme de la 7 luni, dar nimic nu a functionat. Iar ulterior a ramas si complet fara par. La sase saptamani de la injectiile cu acest medicament, care au loc saptamanal, atat eczema a inceput sa se vindece, cat si alopecia. La sase luni distanta, parul este si pigmentat.

O pauza in acest tratament, cauzata de o schimbare in asigurarea pacientei, a facut insa ca parul sa cada. Tratamentul a fost insa reluat, iar parul a reaparut.

Studiul va fi replicat la scara mai mare, pentru a se vedea daca rezultatul poate fi generalizat. E insa o speranta pentru cei care sufera de alopecie si cu siguranta rezolvarea problemelor in cazul celor care sunt afectati atat de dermatita atopica, dar si de alopecie.

Vezi si Cine si-ar fi putut imagina? O aroma de parfum s-a dovedit eficienta in tratarea calvitiei

A.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#tratament calvitie, #tratament alopecie, #medicament vindeca calvitia, #tratament eczeme calvitie, #Dupilumab dermatita atopica, #Dupilumab alopecie , #tratament
Comentarii
Poza MATAPSD
MATAPSD
rank 5
Eunucii nu pierd parul niciodata.