Solutii profesionale pentru igiena, protectie si dezinfectie

Advertorial
Miercuri, 21 Aprilie 2021, ora 09:00
6166 citiri
Solutii profesionale pentru igiena, protectie si dezinfectie
dezinfectie FOTO: sanito.ro

Perioada pandemiei a produs o schimbare majora si ne-a facut pe toti sa devenim mai vigilenti si mai responsabili. Astfel, atentia ridicata catre igienizarea corecta a mainilor si a spatiilor, a devenit parte din activitatile curente, iar echipamentele de protectie au inceput sa sa foloseasca si in afara spatiilor medicale.

Intr-o perioada atat de tulbure din punct de vedere medical este important sa folosim produse de igiena, curatenie si protectie, pentru a asigura bunastarea si sanatatea noastra si a celor din jur. Variantele si solutiile de protectie sunt nenumarate, in functie de tipul de activitate desfasurat: acoperitori de pantofi, combinezoane de protectie, manusi medicale din latex sau din nitril, masti de protectie igienice, medicale, halate medicale de unica folosinta, bonete sau acopeitori pentru par si multe altele.

Primul lucru de care trebuie sa tinem cont este igienizarea corecta a mainilor. Acest proces este o procedura de profilaxie simpla, sigura si cu costuri reduse, cu conditia sa fie efectuata corect si cu produsele potrivite. Astfel, spalarea simpla si igienica a mainilor se face cu apa si sapun lichid. Pentru dezinfectarea frecventa a mainilor, este mai bine sa folositi gelurile dezinfectante, care contin componente de inmuiere sau hidratare, deoarece acest lucru poate reduce senzatia de uscaciune, exfoliere si iritare a pielii pe care o poate provoca o concentratie mare de alcool.

O alta masura de protectie eficienta este purtarea mastii de protectie. Masca de protectie medicala (numita si masca chirurgicala sau pentru proceduri medicale) este un dispozitiv medical care acopera gura, nasul si barbia, formand o bariera care limiteaza transmiterea unui agent infectios intre persoane. Aceste masti sunt folosite de personalul sanitar pentru a impiedica picaturile mari si stropii respiratorii sa ajunga la gura si nasul purtatorului mastii si contribuie la reducerea si tinerea sub control a sursei de raspandirie a picaturilor mari respiratorii de la persoana care poarta masca de protectie.

La fel de importante pentru protectie sunt si manusile de protectie, care au devenit parte din "arsenalul" zilnic al persoanelor care ies din casa pentru a-si cumpara alimente sau pentru a se duce la munca. Bineinteles, manusile de protectie sunt esentiale mai ales in spatiile medicale, laboratoare, dar si in spatiile de preparare si prelucrare a alimentelor, precum fabrici, restaurant si terase si chiar si in centrele de infrumusetare.

Pentru o protectie eficienta, pe langa utilizarea mastii de protectie, se recomanda si adoptarea unor alte masuri de protectie la fel de importante, de respectare stricta a normelor de igiena si de dezinfectie.

Pentru realizarea unei dezinfectii profesionale a spatiilor, se recomanda folosirea aparatului nebulizator pentru dezinfectie. Acesta este solutia ideala pentru dezinfectia incaperilor. Acest aparat este o unitate certificata CE de inalta calitate, care permite igienizarea completa a unei camere sau a unui spatiu deschis intr-un mod sigur, rapid si eficient din punct de vedere al costurilor. Fiind o unitate robusta si puternica, aparatule nebulizator este o masina de uz profesional, proiectata pentru a fi utilizata in medii comerciale, case de ingrijire, birouri mari si sali de sport.

Pe langa folosirea unui nebulizator pentru dezinfectie, putem opta si pentru detergentii profesionali medicali si de suprafete, care ajuta la o curatare atenta si igienica a tuturor suprafetelor utilizate, a aparaturii si mobilierului, indiferent daca vorbim despre spatii medicale, precum spitale si clinici sau de zone de prelucrare a alimentelor sau de saloane de infrumusetare.

Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat joi, 25 aprilie, la câteva ore după ce a fost trimisă în judecată. Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand precizează...
#dezinfectie, #dezinfectare, #solutii dezinfectare , #stiri sanatate