Slabeste fara regim

Luni, 03 Mai 2010, ora 11:58
5156 citiri
Slabeste fara regim
Foto: webmd.com

De multe ori regimul alimentar nu este eficient. Poti mentine o dieta un timp, dar dupa aceea, cofetariile si fast food-urile vor fi preferatele tale si cu greu te poti abtine sa nu mananci o prajitura cu multa ciocolata. Poti slabi insa si fara regim cu un efort minim, dar cu mult control asupra meselor zilnice si orelor de somn.

Este foarte important sa iti stabilesti un orar strict al meselor. Mai mult, renunta sa mai mananci in graba si acorda-ti 20 de minute cel putin pentru fiecare masa. Savureaza fiecare aliment fara sa te grabesti, sa te uiti la televizor sau sa faci altceva in acest timp, informeaza webmd.com.

Orele putine de somn iti afecteaza metabolismul si pierzi in greutate. Dar trebuie sa stii ca acest regim de slabit este unul nesanatos cu grave repercursiuni asupra intregului organism. Specialistii americani recomanda o rutina stricta a orelor de somn pentru a ajunge la greutatea optima.

Deci nu evita sa dormi opt ore pe noapte pentru ca ai nevoie de ele si pe termen lung vei vedea ca este o masura excelenta pentru a scapa de kilogramele in plus. Mai mult, nu uita ca daca esti obosit organismul tau va avea nevoie de mai multa hrana pentru a-si lua de undeva energia de care are nevoie in fiecare zi.

Daca te-ai obisnuit sa consumi mult la o masa, nu trebuie sa limitezi acest obicei ci doar sa inlocuiesti alimentele consumate. Incearca mai multe legume la o masa, chiar daca platoul este considerabil mai mare. Nu vei limita cu nimic portiile, doar vei ajusta continutul proteic, lucru foarte important pentru evitarea kilogramelor in plus.

Supa sau ciorba de la pranz sunt esentiale daca vrei sa slabesti. Dupa primul fel de mancare senzatia de satietate se va instala rapid si vei vedea ca nu mai poti consuma friptura obisnuita ci doar o salata pentru felul doi.

Cerealele, pesmetul si pastele vor fi preferatele tale. Sunt hranitoare si pot inlocui mesele de carne de la care nu te abati in nici o zi. Mai mult, fac minuni pentru greutatea ta pe termen lung, deci incearca sa le introduci in dieta.

Un pont util pentru tine este sa te motivezi in fiecare zi sa pastrezi acest regim. Aseaza haina ta preferata, cu doua numere mai mici, undeva unde o poti vedea zilnic si astfel interesul tau pentru a mentine acest regm simplu de slabit va fi sporit.

Renunta la sunca si prajeli. Le poti inlocui cu soia sau legume, dar evita sa consumi alimente grele, satioase si bogate proteic. Mai mult, limiteaza consumul de zahar si incearca sa bei cafeaua sau ceaiul de dimineata neindulcit. Inlocuieste paharul tau preferat mic, cu unul inalt pentru a limita consumul de sucuri nesanatoase, pana le vei putea elimina complet din dieta ta.

Evita sa consumi alcool pentru ca balonarile si pofta de mancare nu iti vor da pace. Opteaza pentru ceaiul verde intre mese, care face minuni pentru digestia ta. Nu uita sa limitezi iesirile la restaurant si sa optezi pentru masa acasa, in familie, acolo unde iti poti controla atent fiecare aliment consumat.

Dupa masa mesteca guma, pentru a limita pofta excesiva de mancare. Renunta la farfuria intinsa mare de altadata si opteaza pentru farfurii mici, pentru a limita astfel portiile de mancare. Mai mult, ridica-te de la masa atunci cand esti in proportie de 80% saturat. Este o buna metoda de a te obisnui sa consumi mai putin.

Nu evita sa mergi pe jos sa iti faci cumparaturile, sa mergi cu bicicleta la padure la sfarsit de saptamana si sa iesi in parc cu cel mic. Cel putin 20 de minute in fiecare zi vei face miscare, deci nu iti refuza placerea de a te plimba in aer liber.

Un lucru foarte important pentru tonusul tau este sa te premiezi dupa fiecare reusita. Astfel, cantarul iti va spune daca ai pierdut un kilogram din greutate si aceasta veste merita sarbatorita. Fa-ti cadouri atunci cand le meriti, pentru a fi motivat sa pastrezi acest regim.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#regim fara efort, #slabeste fara regim, #regim slabit, #slabeste rapid , #cura slabire