Simptome si obiceiuri pe care sa le spui neaparat medicului

Joi, 16 August 2012, ora 07:35
7133 citiri
Simptome si obiceiuri pe care sa le spui neaparat medicului

Atunci cand mergi la medic pentru ca nu te simti bine si crezi ca esti bolnav, adesea omiti sa ii spui despre anumite simptome, fie de jena, fie pentru ca ai impresia ca nu sunt indeajuns de importante.

Totusi, aceste lucruri pot sa faca diferenta intre un diagnostic gresit si unul corect, potrivit Life Script. Nu doar simptomele, ci si alte obiceiuri conteaza foarte mult atunci cand vine vorba de sanatate. Iata ce trebuie sa spui neaparat:

Iei vitamine, diverse plante si suplimente

Iei in fiecare zi fel de fel de vitamine, bei ceaiuri si alte suplimente pentru a avea o memorie mai buna sau a dormi mai bine. Totusi, cand mergi la examenul medical, nu ii spui doctorului despre acest lucru.

Gingko biloba, de exemplu, poate sa produca palpitatii, iar alte suplimente pot sa subtieze sangele, sa creasca sau sa scada tensiunea, lucruri care in special combinate gresit cu medicamentele prescrise iti pot fi fatale.

Ai vazut sange in fecale

Multi oameni se simt jenati cand vine vorba de asemenea lucruri si nu ii spun doctorului, sau pur si simplu nici nu se uita vreodata in vasul de toaleta.

Oricat de ciudat ar parea, este important ca din cand in cand sa fie observata starea fecalelor si sa se raporteze medicului in caz ca apare sange. Acesta poate sa fie un semn de cancer colorectal.

De asemenea mergi la spital daca esti constipat de cateva saptamani si ai dureri abdominale sau de rect.

Esti deprimat

Ce daca te-ai simtit cam trist in ultima perioada? Nu trebuie sa iti deranjezi doctorul cu acest amanunt, doar nu este psiholog... Gresesti! Starea sentimentala o influenteaza pe cea fizica. Oamenii suparati au adesea dureri de burta, isi pierd apetitul alimentar si medicul, nestiind de depresie, iti poate da niste medicamente degeaba, cand toata problema sta in psihic.

Ti-a scazut libidoul in ultima perioada

Oamenii se inchid imediat atunci cand vine vorba sa isi destainuie problemele sexuale in fata unui strain, fie el si medic. Totusi, scaderea brusca a dorintei sexuale poate fi asociata adesea cu un stres cronic, depresie, anxientate si chiar anorexie.

Ai suferit o operatie cu cativa ani in urma

Atunci cand mergi la un medic pentru prima data, impartaseste-i tot istoricul tau medical. El trebuie sa stie ce boli ai avut, ce medicamente ai luat si ce interventii chirurgicale ai suferit in trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Piedone, despre „mazilirea doctorului Cârstoiu” de către Coaliție: „Blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor Dan”
Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a declarat marţi, 23 aprilie, că mazilirea doctorului Cârstoiu este blat politic prin care PSD şi PNL îl susţin pe Nicuşor...
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
#simptome importante spus doctor, #sfaturi vizita medicala, #vizita medic sfaturi, #vizita medic detalii importante , #afectiuni
Comentarii