SIMAVI lucreaza cu experti europeni intr-un proiect care imbunatateste precizia diagnosticului in tulburarile cerebrale complexe

Comunicat de presa
Miercuri, 14 Iulie 2021, ora 09:30
4868 citiri
SIMAVI lucreaza cu experti europeni intr-un proiect care imbunatateste precizia diagnosticului in tulburarile cerebrale complexe
tulburari cerebrale complexe FOTO: Pixabay.com

Proiectul european de cercetare si dezvoltare #MES-CoBraD reprezinta sistemul expert multidisciplinar pentru evaluarea si gestionarea tulburarilor cerebrale complexe.

Principalul obiectiv al MES-CoBraD este imbunatatirea preciziei diagnostice si a rezultatelor terapeutice la persoanele cu tulburari cerebrale complexe (CoBraD): tulburari neurocognitive (dementa), somn si convulsii (epilepsie). In acest scop, folosim date din mai multe surse clinice si de consum, prin protocoale cuprinzatoare, eficiente din punct de vedere al costurilor si rapide.

Proiectul european de cercetare si inovare reuneste experti recunoscuti la nivel international in medicina, inginerie, informatica, sanatate sociala, drept, marketing si comunicare din intreaga Europa, un cadru nou si orientat spre cerere, axat pe imbunatatirea calitatii vietii pacientilor. Aceasta puternica echipa de specialisti combina informatiile clinice si cercetarea stiintifica in CoBraD cu inovatia tehnica in platforme sigure de partajare a datelor, algoritmi de inteligenta artificiala si sisteme expert de precizie si ingrijire personalizata.

Obiectivul nostru principal? Vrem sa imbunatatim calitatea vietii pacientilor, a familiilor lor si a societatii in general.

De aceea, noul proiect va valorifica cercetarea si dezvoltarea asupra diverselor populatii cu CoBraD din mediile culturale, socioeconomice, educationale si ale sistemului de sanatate, cu o atentie speciala asupra includerii populatiilor vulnerabile si a minoritatilor intr-o maniera echitabila si cu implicarea partilor interesate, pentru ca impactul proiectului sa fie cat mai mare.

SIMAVI, principal furnizor de tehnologie

Aplicarea cadrului de evaluare va fi implementata prin intermediul platformei MES-CoBraD. Aceasta platforma abordeaza toate provocarile: clinice, de cercetare si tehnologice.

MES-CoBraD pune accent pe efortul de a armoniza si integra platforma, maximizand impactul cercetatorilor individuali prin crearea de valoare colaborativa si practici Open Science, inclusiv partajarea sigura a datelor si schimbul de expertiza globala care altfel nu ar fi disponibile in cadrul unei singure institutii. Platforma va oferi, de asemenea, un modul (MES-CoBraD Expert System) care vizeaza imbunatatirea abordarilor medicale personalizate in practica din lumea reala.

In calitate de furnizor principal de tehnologie, SIMAVI va fi implicat in toate etapele proiectului: analiza cerintelor utilizatorilor, proiectare, dezvoltare, testare, implementare, integrare, instruirea utilizatorilor finali si asistenta tehnica. SIMAVI isi va oferi expertiza dovedita in integrare si dezvoltare de solutii bazate pe AI eHealth pentru monitorizarea pacientului.

Expertiza noastra este dobandita in ani de dezvoltare a sistemelor precum: EHR, platforme si sisteme integrate de sanatate, solutii de telemedicina. Alte proiecte: InteropEHRate, DeepHealth, SPHINX, FollowMe.

Consortiul

Am facut echipa cu Universitatea Nationala Tehnica din Atena, Grecia, cu Institutul Neurologic din Atena (Grecia), Fundatia privata Institutul de Cercetare a Spitalului Santa Creu si Sant Pau (IR-HSCSP), VRIJE UNIVERSITEIT BRUSSEL (Belgia), UPPSALA UNIVERSITY (Suedia), Clalit Health Services- Rabin Medical Center Cognitive Neurology and Epilepsy Clinics (Israel), King's College din Londra (Marea Britanie), HOLISTIC PC (Grecia), STICHTING LIBER (Olanda), Engineering - Ingegneria Informatica S.p.A. (Italia), MICHOPOULOS I. & CH. G.P. (Grecia), Universitatea din Edinburgh (Regatul Unit), CyberEthics Lab (Italia).

Proiectul MES-CoBraD a primit finantare de la Programul de cercetare si inovare Orizont 2020 al Uniunii Europene in temeiul acordului de subventionare nr. 965422.

Pentru mai multe informatii:

https://www.mes-cobrad.eu/about

https://www.facebook.com/mescobrad/

https://twitter.com/MESCoBraD

https://www.linkedin.com/company/mes-cobrad/

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#SIMAVI, #tulburari cerebrale, #tulburari complexe , #stiri sanatate