Sfaturi pentru o viata echilibrata

Advertorial
Miercuri, 11 Noiembrie 2020, ora 19:08
12600 citiri
Sfaturi pentru o viata echilibrata
Sursa foto: pexels.com

O viata echilibrata este necesara pentru un confort fizic si mental. Fiecare dintre noi isi doreste sa traiasca in pace insa exista anumiti factori care ne provoaca stres. Cu toate ca multi dintre acestia nu pot fi eliminati cu desavarsire, avem posibilitatea de a diminua efectele lor si de a introduce mici obiceiuri in viata noastra care ne ofera satisfactie si ne aduc bucurii. Provocarea intervine in momentul in care se impune sa echilibram activitatile pe care trebuie sa le ducem la bun sfarsit si activitatile care ne fac placere. Acest lucru nu este usor. Totusi, sfaturile de mai jos sunt folositoare oricui doreste sa isi puna ordine in ganduri pentru a se bucura de o viata echilibrata.

Stabileste care iti sunt prioritatile

Echilibrul nu inseamna ca trebuie sa incluzi in agenda cat de multe activitati poti. Prioritatile fiecaruia dintre noi difera. Asadar, in functie de etapa vietii in care te afli poti decide ce este mai important pentru tine.

Poate fi tentant sa incerci sa faci mai multe lucruri in acelasi timp, dar exista probabilitatea ca acestea sa nu iasa conform asteptarilor. Incearca sa te concentrezi asupra prioritatilor. Poate ca planificarea unei nunti sau a unui alt eveniment de mare anvergura nu coincide cu pregatirea pentru un examen important. Aminteste-ti zicala "nu te intinde mai mult decat ti-e plapuma" si ocupa-te de fiecare lucru la momentul lui.

Ai grija de tine

Nu poti avea parte de o viata echilibrata cat timp nu esti sanatos. Mananca corespunzator, odihneste-ti organismul si fa miscare. Activitatea fizica este o componenta importanta a vietii fiecaruia dintre noi. Este indicat sa facem miscare cel putin 30 minute pe zi pentru a fi sanatosi. Mai mult, nici nu conteaza ce tip de activitate e cat timp iti pui sangele in miscare. Poti alerga, poti juca tenis, baschet, handbal sau chiar darts. Poate parea greu la inceput, dar odata ce iti creezi o rutina totul va fi mai facil.

In plus, daca ai deja o echipa sau un jucator preferat poti urmari scorul live direct de pe telefon. Pariurile online se realizeaza foarte usor in prezent si te mentin activ. Indiferent daca nu stii prea multe despre acest domeniu sau ai deja cativa favoriti, o platforma buna ca Unibet Pariuri este un instrument util care te tine le curent cu ultimele scoruri chiar si atunci cand esti in miscare.

Adopta mentalitatea potrivita

Pentru a avea o viata echilibrata trebuie sa fii organizat si sa planifici anumite lucruri din timp. Acorda cateva momente la inceputul fiecarei saptamani pentru a te asigura ca stii ce urmeaza sa faci. Poti face acest lucru foarte usor daca notezi intalnirile, programarile, sau examenele intr-o agenda. Nu trebuie neaparat sa cumperi un jurnal, poti face lista direct pe telefon sau laptop.

In momentul in care iti planifici si notezi fiecare eveniment care urmeaza sa aiba loc in aceasta saptamana ar fi bine sa aloci cateva momente si pentru tine. Fie ca este vorba de o iesire cu cei apropiati, vizionarea unui film sau o alta activitate pe cont propriu, acest lucru este necesar pentru o viata echilibrata.

Fii optimist

Incepe fiecare zi cu atitudinea potrivita. Gandirea pozitiva te ajuta sa treci mai usor peste anumite evenimente si este un mod bun de a te bucura din plin de fiecare zi.

Uneori, indiferent de cat esti de organizat, unele lucruri nu merg conform planului. Insa o componenta importanta a vietii echilibrate este abilitatea de a face fata evenimentelor neprevazute, a nesigurantei si a lucrurilor mai putin placute. In momentul in care inveti sa nu te lasi afectat de astfel de evenimente nu doar ca eviti stresul ci si descoperi cat este de usor sa te bucuri de fiecare moment. Nu poti controla viitorul, dar cu siguranta poti fi pregatit pentru anumite lucruri.

In concluzie, nu este chiar atat de usor sa ai parte de o viata echilibrata. Totusi, trucurile descrise mai sus sunt un bun punct de reper pentru cei ce doresc sa faca o schimbare in viata lor.

Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Tehnica averii deținute pe firmă. Cîrstoiu are apartamente, un penthouse și bolizi de lux, pe lângă bunurile declarate
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul susținut de PNL și PSD în lupta pentru Primăria Capitalei, deține mai multe bunuri decât cele care apar în declarația de avere, însă acestea sunt...
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
#viata echilibrata , #stiri sanatate