Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sfaturi de la experti pentru a-ti lucra abdomenul acasa - Fotoreportaj Ziare.com

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 12:29
23217 citiri
Sfaturi de la experti pentru a-ti lucra abdomenul acasa - Fotoreportaj Ziare.com

Pentru multe persoane este imposibil sa mearga la o sala de fitness, fie din cauza ca ies foarte tarziu de la serviciu si pur si simplu nu mai gasesc nimic deschis, fie pentru ca nu isi permit sa plateasca un abonament.

Exercitiile facute acasa reprezinta o optiune, insa adesea apar dureri ingrozitoare de coloana, de gat, iar rezultatele intarzie sa se vada. Asta se intampla pentru ca fie pozitia nu este corecta, fie exercitiile nu sunt destul de variate sau cele mai potrivite pentru a lucra o anume grupa de muschi.

Ziare.com a cerut sprijinul instructorului de Kangoo Jumps Diana Stirbu, care ne-a sugerat mai multe seturi de exercitii prin care iti poti tonifia si infrumuseta corpul.

Iata ce poti face in ceea ce priveste abdomenul, o zona a corpului care ridica probleme majoritatii femeilor si unde grasimea se depune usor, dar se arde destul de greu. In primul rand, ai grija la pozitia de baza, cea din care incepi majoritatea exercitiilor, astfel incat sa nu te trezesti cu dureri inutile:

Spatele trebuie sa fie lipit de podea si gatul nu trebuie sa stea pe sol, caci, daca adopti pozitia incorecta, de mai jos, te va durea spatele.

Aceasta este pozitia corecta: spatele sa fie total lipit de sol si gatul usor ridicat.

Poti incepe din pozitia initiala, cu picioarele drepte, intinse, dar nu sprijinite pe sol, dupa care sa le urci spre piept, indoind genunchii.

Apoi ridica picioarele pana inspre tavan, mentinandu-le incrucisate, pentru a-ti fi mai usor. Aceasta miscare este excelenta pentru a-ti lucra abdomenului inferior.

Picioarele se coboara apoi in aceeasi maniera catre sol, cat mai usor cu putinta, dar sa nu atinga podeaua. Astfel, muschii vor lucra mai intens.

Tot pentru abdomenul inferior, pornesti din aceasta pozitie...

... si ridici picioarele la un unghi de aproximativ de 45 de grade. Poti face cate repetari vrei, in functie de pregatirea fizica, dar poti incerca pur si simplu sa stai in aceasta pozitie cat reusesti.

Trecand la partea laterala a abdomenului, extrem de importanta pentru toate femeile care vor sa aiba o talie de viespe, se porneste de la statul pe spate, cu genunchii indoiti si talpile pe sol, ridicand un picior peste genunchiul celuilalt, aceeasi mana pe sol si mana opusa la ceafa.

Apoi, incearca sa atingi cu cotul genuchiul piciorului opus. Dupa cateva repetari pe o parte, schimba pe partea cealalta.

Tot pentru abdomenul lateral, incepe cu piciorul drept pe sol, indoit, iar cel stang ridicat in aer, cu cotul drept indreptandu-te spre el. Dupa aceea, schimba, pentru a lucra si partea cealalta.

Atat pentru zona inferioara, cat si pentru cea laterala, tine picioarele indoite cu talpile pe sol, mana stanga la ceafa, iar in dreapta o greutate de un kilogram.

Spatele trebuie usor ridicat de pe sol si rasucit spre dreapta, cu mana stanga la ceafa, asa cum faceai inainte. Apoi continua cu cealalta mana, rasucindu-te in directia opusa.

Pentru o talie de viespe, incearca acest exercitiu extrem de complex, care lucreaza atat abdomenul inferior, cat si cel superior si lateral. Incepe sprijinindu-te pe partea externa a piciorului stang si pe antebratul strang, ridicand partea mijlocie a corpului astfel incat sa formezi o linie pe diagonala.

Apoi coboara usor, avand grija sa nu duci posteriorul in spate, ci sa mentii linia corpului dreapta.

Dupa aceea, ridica-te pana ajungi mai sus decat in pozitia initiala. Apoi lucreaza partea cealalta a corpului.

Tot pentru zona laterala a abdomenului, asaza-te in pozitia de mai jos.

Dupa care, ridica-te usor.

Si cu mana dreapta pe sol si cea stanga deasupra capului, picioarele usor indoite...

... incearca sa te ridici pana atingi cu varful degetelor calcaiul piciorului de deasupra.

Pentru abdomen, dar si coapse, sprijina-te pe o parte a corpului si pe antebrat, ridica picioarele usor de pe sol si departate intre ele, dupa care fa foarfeca.

Tot pe o parte si pe antebrat, cu piciorul de jos formand cu solul un unghi de 90 de grade, ridica piciorul de sus, fie drept, fie indoit, iar mana din aceeasi parte a corpului indreapt-o spre el, tinand o greutate, astfel incat sa se lucreze si bratele.

Daca ai niste ghete de Kangoo Jumps, care se gasesc la magazin, vei putea face anumite exercitii sa fie mult mai intense, caci acest tip de incaltaminte cantareste in jur de 5 kilograme. Lucreaza-ti abdomenul superior incercand sa ajungi din pozitia initiala, de pe sol, cu picioarele ridicate si mainile la fel.

Tot pentru abdomenul superior porneste de jos, cu picioarele indoite si mainile intinse deasupra capului...

... dupa care ridica-te usor, pentru o solicitare maxima a muschilor.

Dupa fiecare set de exercitii in parte, este bine sa adopti aceasta pozitie, pentru a ti se relaxa muschii si a te odinhi pret de cateva secunde.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#aerobic exercitii, #aerobic miscari acasa, #exercitii abdomen plat, #exercitii acasa exemple, #exercitii talie, #exercitii grasime burta, #tonifiere abromen , #aerobic