Primele semne că ai nevoie de ochelari. Vederea încețoșată, printre cele mai comune

Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 21:23
2575 citiri
Primele semne că ai nevoie de ochelari. Vederea încețoșată, printre cele mai comune
Simptomele sunt adesea ignorate și puse pe seama oboselii FOTO Unsplash

Semnele care indică necesitatea unui control oftalmologic și a ochelarilor de vedere pot fi înșelătoare, în sensul că oamenii le pun adesea pe seama oboselii sau a timpului îndelungat petrecut în fața ecranelor, astfel că ajung târziu la medic.

Există mai multe semne ce pot indica o problemă oftalmologică și nu ar trebui ignorate sub nicio formă.

Vederea încețoșată

Este normal ca după o zi obositoare, petrecută predominant în fața unui ecran, să aveți vederea încețoșată. Totuși, este și un semn comun al afecțiunilor oculare. Adesea este însoțită de probleme de focalizare și prin uscăciunea ochilor. Dacă persistă mai mult ar trebui să consultați un medic.

Dificultăți la citit

Calitatea vederii este afectată pe măsură ce înaintăm în vârstă. Afecțiunea se numește prezbiopie și este caracterizată prin capacitatea redusă de a vedea de aproape. Aceasta poate apărea când citim, scriem, sau ne uităm la ecranul telefonului. În plus, apare tendința de a îndepărta obiectele și de a miji ochii.

Prezbiopia necesită ochelari pentru citit, iar dioptriile se schimbă mai des până la vârsta de 50 de ani. Mai apoi, afecțiunea se dezvoltă mai lent și nu va exista nevoia de a schimba lentilele prea des.

Ochi obosiți

Atunci când am avut o zi obositoare, dar avem și o afecțiune oculară, ochii depun mai mult efort pentru a focaliza. Apare nevoia constantă de a freca pleoapele cu degetele, disconfort și uscăciune.

Dacă simptomele nu dispar și disconfortul persistă, ar putea să fie mai mult decât oboseala cotidiană. Miopia este afecțiunea care duce la probleme în distingerea obiectelor aflate la distanță. Aceasta nu se tratează, dar poate fi ținută sub control cu ajutorul ochelarilor de vedere.

Vedere dublă sau aureole în jurul luminilor

Dificultățile în a vedea clar pe timpul nopții, vederea dublă a obiectelor și luminilor, sau observarea unor aureole în jurul luminilor, cum ar fi cele de la semafor, indică o problemă. Sunt comune în cazul afecțiunilor precum astigmatismul, miopia sau prezbiopia în cazul persoanelor care nu poartă ochelari de vedere.

Dureri de cap

Când suferiți de o afecțiune oculară și nu o tratați, ochii depun un efort mai mare, iar în timp apar migrenele. Pentru că durerile de cap apar frecvent din multe motive, este un simptom adesea ignorat. Totuși, ele nu vor dispărea decât după ce veți începe să purtați ochelarii de vedere potriviți.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#ochelari de vedere, #ochelari, #vedere, #simptome , #stiri sanatate