Secretele slabitului cu succes

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 07:02
13277 citiri
Secretele slabitului cu succes

Faptul ca trebuie sa combini o alimentatie sanatoasa si echilibrata cu putin sport, atunci cand vrei sa dai jos din kilogramele acumulate fara sa-ti fi dat seama, nu reprezinta un secret pentru nimeni. De multe ori, insa, aceste sfaturi nu ajung si rezultatele obtinute nu sunt pe masura asteptarilor.

Incercand sa combini mai multe obiceiuri bune, vei avea parte de silueta pe care o visezi mult mai repede. Iata ce trebuie sa faci, potrivit LiveStrong:

Fa-ti un plan

Daca esuezi in stabilirea unui plan, vei esua si in a mentine un program continuu si corect. Incearca sa stabilesti un tel realist, nu foarte indepartat, si ai grija sa te ghidezi indeaproape dupa el. Totusi, din cand in cand trebuie sa iti permiti cate un mic rasfat, pentru a nu lasa loc frustrarii, aceasta fiind foarte periculoasa pentru persoanele care tin dieta.

Dormi mai mult

Somnul ajuta corpul sa se refaca dupa o zi lunga, dar odihna suficienta previne si depozitarea grasimilor. Cercetatorii de la Universitatea din Chicago spun ca dormind mai putin de 7 ore vei avea un apetit crescut si un metabolism mai lent, ceea ce inseamna ca vei ingera mai multe calorii si vei arde mai putine.

In plus, daca nu esti odihnit asa cum trebuie iti va fi greu sa faci antrenamente fizice adecvate.

Elimina din gustari

Este intr-adevar bine ca intre mesele principale sa adaugi cate o gustare, dar oamenii de stiinta de la Universitatea Purdue amintesc ca, din pacate, asa cum a rezultat in urma studiilor, numarul caloriilor aferente unei astfel de gustari a crescut de la 200 de calorii, cat ar fi trebuit sa fie in mod normal, pana la 600, asa ca nu te mira cum de te-ai ingrasat.

Calculeaza cat mananci

Parte importanta din procesul de slabire este reprezentata tocmai de reducerea "combustibilului" consumat. Astfel, este indicat sa stii cate calorii are fiecare aliment pe care il bagi in gura. Acest lucru se poate face destul de simplu, caci exista numeroase tabele pe Internet, care iti pot fi de folos.

Misca-te mai mult, mult mai mult

Pe langa controlul caloriilor, miscarea este a doua parte esentiala in procesul de slabire. Din pacate, multa lume se lupta din rasputeri cu obiceiul impamantenit de multi ani de a nu face deloc exercitii fizice, putini reusind sa isi schimbe stilul de viata pe o perioada mare de timp.

Pentru a te asigura ca faci cat mai mult sport, in afara de miscarea pe care o faci la sala, incearca sa urci pe scari in loc sa folosesti liftul, sa mergi pe jos pana la serviciu, daca stai aproape, sa te plimbi cat mai mult prin parc si, de ce nu, sa iti iei un caine cu care sa te simti obligat sa iesi din casa chiar si atunci cand nu vrei sa faci altceva decat sa lenevesti.

Renunta la caloriile din lichide

In jur de 65% dintre persoanele supraponderale beau si foarte multe lichide cu un continut caloric mare. Ele nu doar contin foarte mult zahar, dar te fac si mai flamand si nu iti ofera vreun nutrient.

Planuieste o zi in care sa trisezi

Urmand o dieta pentru o perioada lunga de timp, cel mai probabil te vei epuiza atat fizic, cat si psihic. Pentru a te asigura ca nu clachezi, gandeste-te din timp la o zi in care sa te rasfeti din punct de vedere culinar. Ai grija, totusi, sa nu prelungesti mai mult decat trebuie aceasta "delasare" voita, caci atunci tot efortul anterior este compromis.

Ridica greutati

Fie ca esti barbat sau femeie, ridicatul greutatilor este esential daca vrei sa ai un corp in forma maxima. Acestea nu numai ca iti vor activa si pune in valoare muschii, dar iti vor accelera si metabolismul. In plus, masa musculara va continua sa arda calorii si atunci cand stai, cel putin o vreme dupa efortul fizic.

Spune cunoscutilor ca urmezi o dieta

Chiar daca vrei sa lasi pe toata lumea muta de mirare cu noua ta silueta, este bine ca familia si prietenii apropiati sa stie ca urmezi o dieta. Sprijinul venit de la cei din jur este extrem de important si te va ajuta sa iti duci mai usor la indeplinire planurile. Cu cat esti mai bine sustinut, cu atat iti va fi mai usor.

Variaza programul de antrenament

Corpul se obisnuieste treptat cu unele miscari pe care le faci in timpul exercitiilor fizice, asa ca ai grija sa le schimbi din cand in cand si sa le alternezi. In plus, incearca sa combini exercitiile cardio cu cele cu greutati, pe care sa le faci la un ritm accelerat pe perioade mai scurte de timp si apoi sa repeti intregul ciclu.

Diminueaza cantitatea de carbohidrati

Diminuarea cantitatii de carbohidrati ingerata este cea mai buna metoda de a grabi, mai ales la inceput, pierderea kilogramelor. Inlocuieste alimente precum pastele, orezul si painea alba cu fructe si legume. Acestea din urma au mai putine calorii si carbohidrati, ceea ce inseamna ca rezultatele se vor arata in cel mai scurt timp.

Foloseste "ustensile" simple pentru antrenament

Nu ai nevoie sa iti cumperi biciclete si benzi de alergat sofisticate. O simpla coarda poate avea un efect incredibil atat timp cat nu uiti de ea. Poti efectua miscari cardio extrem de eficiente sarind de 50 de ori la inceput, dupa care, treptat, vei reusi sa treci de 100.

Odihneste-te mai putin in timpul exercitiului fiizic

Exista multe variabile atunci cand vine vorba de exercitiul fizic, una dintre ele fiind durata perioadei de repaus. Reducand pauzele la 10-30 de secunde iti vei accelera metabolismul si efectele antrenamentului.

Incearca sa amesteci exercitiile

Incearca sa faci cat mai multe feluri de exercitii intr-o perioada cat mai scurta de timp. Astfel te vei asigura ca vei lucra toate grupele de muschi.

Incearca postul intermitent

Incearca, atunci cand vrei sa slabesti mai mult la inceput, sa urmezi un program oarecum controversat. Incearca sa nu mananci pentru 14-16 ore, dupa care in urmatoarele 8-10 sa te hranesti normal. Aceasta tehnica functioneaza in special in cazul persoanelor care nu au prea multe mese pe zi.

Consuma mai multe grasimi sanatoase

Recomandarile specialistilor sunt ca 25-35% din alimente sa fie reprezentate de grasimi, dar trebuie sa ai grija sa le alegi pe cele sanatoase. Consumand alimente precum nuci, avocado sau ulei de masline iti vei atinge telul. Evita grasimile trans si iti vei pastra starea de sanatate intacta.

Consuma mai multe proteine

Proteinele te ajuta sa-ti mentii masa musculara in forma buna. Ele necesita mai multa energie pentru a putea fi procesate, in comparatie cu carbohidratii si grasimile, dar te vor ajuta sa iti pastrezi si senzatia de satiatate mai mult timp. Numarul caloriilor ingerate va fi mai mic pe durata unei zile si tu vei slabi fara sa realizezi ca faci un efort in plus.

Bea cat de multa apa poti

Consumand multa apa vei reusi sa nu iti mai fie asa de foame. In plus, atunci cand esti deshidratat, arzi cu 2 procente mai putine calorii, dupa cum spun cercetatorii de la Universitatea din Utah. Daca ai un apetit foarte mare, bea un pahar sau doua de apa inainte de masa si vei consuma mai putina mancare.

Bea shake-uri cu proteine

Desi proteinele din shake-uri nu sunt cu nimic mai bune decat cele din mancarea solida, multa lume nu consuma suficiente alimente bogate in proteine, asa ca aceste lichide sunt indicate pentru a suplini carenta.

Fii rabdator si ofera-ti timp

Nu vei slabi peste noapte, asta este de la sine inteles, cea mai inteleapta modalitate de a pierde kilograme fiind cea lenta. Ofera-i timp organismului sa reactioneze si nu te da batut atunci cand ti se pare ca nu faci progresele pe care ti le-ai dori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#slabit sfaturi, #slabire idei, #slabit metode, #slabit sanatos, #slabit diete sport, #program slabire , #cura slabire