Secrete care te scapa de stres

Sambata, 17 Noiembrie 2012, ora 21:01
3667 citiri
Secrete care te scapa de stres
Foto: bendo.ro

Stresul este una dintre cele mai mari probleme ale lumii moderne. Oamenii din intreaga lume au diverse obiceiuri care ii ajuta sa scape de stres in mod eficient.

Unele si-au aratat eficienta de-a lungul secolelor, ele fiind la indemana tuturor si nu necesita alocarea unor sume de bani prea mari, scrie Fox News. De exemplu, francezii au obiceiul de a lua o mica gustare atunci cand ajung acasa, alaturi de un pahar de vin. Acesta poate actiona ca un ritual care separa agitatia unei zile de munca de ceea ce urmeaza in mediul casnic.

Rusii au obiceiul de a merge la "banya", o sauna foarte fierbinte, relaxarea acolo fiind garantata. Daca nu aveti la dispozitie o sauna, un dus fierbinte va poate ajuta sa va relaxati si sa scapati de stres. Nu trebuie depasite 10 minute de stat sub dus, caci pielea poate fi afectata.

In Thailanda, masajul este un obicei impamantenit. Masajul stimuleaza diferitii receptori si ne introduce intr-o stare placuta si relaxata. Corpul elibereaza serotonina, un antidepresiv natural. Daca ai un partener care te poate ajuta, stresul va fi uitat cu siguranta.

In Argentina, oamenii beau o bautura traditionala numita mate. Oamenii se aduna si trec o ceasca de la unul la celalalt, legatura intre ei intarindu-se. Ceea ce poti face acasa este sa mananci alaturi de altcineva. Impartirea hranei cu o persoana ajuta la eliberarea oxitocinei, arata studiile de specialitate.

In India, oamenii spun ca zambesc in fiecare dimineata, isi misca mainile si corpul si sar. Contractarea muschilor abdominali ajuta la eliberarea endorfinelor, arata un studiu facut la Universitatea Oxford.

In Irlanda, oamenii obisnuiesc sa se plimbe mult in aer liber, chiar daca este frig. Sportul facut in interior nu ajuta atat de mult ca miscarea in aer liber. Lumina naturala este cea care ii ajuta pe oameni sa se simta bine.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#stres boli afectiuni, #mancare hrana vin bautura , #stres